Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZILELE LICEULUI LA LICEUL TEORETIC LUCIAN BLAGA

ro

07 May, 2015 18:45 1778 Marime text
Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța este un nume important în peisajul învățământului constănțean, care, de-a lungul a 15 ani de existență (înființat la 1 septembrie 2000), s-a remarcat prin activități educative de calitate. Dispunând de un personal didactic bine pregătit și o dotare modernă, instituția de învățământ asigură continuitatea traseului educațional, pe cele trei cicluri de învățământ: primar, gimnazial și liceal, fiind școală europeană pentru o societate europeană, pentru că menirea educaţiei este aceea “de a înălţa pe culmi mai nobile de viaţă omul, comunitatea etnică şi umanitatea prin cultivarea valorilor spiritului”.

           În perioada 7-8 mai, elevii și profesorii Liceului Teoretic Lucian Blaga sărbătoresc zilele acestei instituții de învătământ. Doamnele profesoare de limba română Jermen Miu și Elena Trache împreună cu doamnele învățătoare de la clasele pregătitoare și până la clasele a IV-a, sub coordonarea doamnei director, prof. Iuliana Linea, au implicat toți elevii în organizarea unor momente artistice deosebite (recitaluri de muzică ușoara si populară și poezie, dansuri populare și moderne, piese de teatru). Totodată, elevii au demonstrat abilități extraordinare în privința interpretarii la diferite instrumente muzicale, realizând un recital de excepție în sala de festivități a liceului.

           Cu ocazia Zilelor Liceului, elevii omagiază pe mentorul spiritual care a împrumutat numele, scriitorul Lucian Blaga. În acest sens, instituția de învățământ a inițiat Concursul National de literatură și creație plastică Colocvii Blagiene, înscris în Calendarul Activităților Educative Regionale al Ministerului (CAER) cu nr. 554. An de an, elevi cu vârsta între 9-19 ani, de la toate școlile din județul Constanța și din tară participă la acest concurs care are mai multe secțiuni: creație literară în limba romană și în limbile engleză, franceză, italiană; traduceri în limbile engleză, franceză și italiană; concurs de afișe și desene; festival de teatru. Toți elevii și cadrele didactice interesate sunt invitați să trimită lucrările, până pe data de 20 mai, la adresele indicate în regulamentul concursului postat pe site-ul instituției de învătământ (www.lucian-blaga.ro). Festivalul de teatru va avea loc pe 5 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii