Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesiunea Adunarii Generale a Platformei Europene pentru Hidrogen si Celule de Combustie

ro

10 Jun, 2015 11:29 1015 Marime text
In perioada 9 – 10 iunie, se organizeaza pentru prima oara in Romania, Sesiunea Adunarii Generale a Platformei Europene pentru Hidrogen si Celule de Combustie ce va fi gazduita de Universitatea „Politehnica” din Bucuresti.
Platforma Europeana pentru Hidrogen si Celule de Combustie FCH2JU reprezinta un parteneriat public-privat care reuneste cele mai importante organizatii din Uniunea Europeana din domeniul cercetarii, din industrie si reprezentanti ai statelor membre cu preocupari in domeniul tehnologiilor de producere si utilizare a hidrogenului si de dezvoltare de aplicatii in domeniul energetic si in transporturi pe baza de celule de combustie. Pentru exercitiul financiar 2014 – 2020, platforma FCH2JU va administra un buget de 700 mil. Euro in proiecte de cercetare stiintifica si dezvoltarea tehnologica. Mai multe informatii pot fi gasite la adresa www.fch.europa.eu
Pe agenda lucrarilor sesiunii Adunarii Generale, se afla o serie de teme legate de planificarea strategica si programele Platformei pentru perioada urmatoare, dar sunt programate si intalniri cu oficialitatile de la nivel guvernamental din Romania pentru a identifica proiecte de interes comun si modalitati de promovare a tehnologiilor pe baza de hidrogen in tara noastra.
D-nul. prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, directorul Institutului pentru Nanotehnologii si Surse Alternative de Energie din cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta, a fost ales in functia de membru al Comitetului Stiintific al Platformei Europene pentru Hidrogen si Celule de Combustie pentru un nou mandat de 2 ani.
Dl. Prof. Mamut, este cadru didactic titular la Universitatea „Ovidius” din Constanta din 1992 si profesor titular pentru disciplina termodinamica tehnica din 2004 si desfasoara o intensa activitate de cercetare stiintifica fiind coordonator al mai multor proiecte europene si nationale in domeniul celulelor de combustie si al surselor regenerabile de energie. De asemenea, dl. Prof. Mamut, este profesor asociat la Universitatea din Bucuresti colaborand la programul de masterat in domeniul surselor regenerabile de energie iar din 2012 indeplineste functia de Secretar General al Retelei Universitatilor de la Marea Neagra. Pentru activitatea sa pe plan national si intenational a fost distins cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler.
 
Pentru detalii suplimentare: dna Camelia Bacu, expert, Secretariatul Int. Permanent al RUMN: tel: 0241 606462 sau email: office@bsun.org
 
Data 10.06.2015
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii