Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ȘCOALA TUZLA REDESCHIDE PORȚILE COLABORĂRILOR INTERNAȚIONALE

ro

17 Mar, 2016 14:41 2326 Marime text
În perioada 10-11 martie 2016, o delegație a Școlii Gimnaziale nr.1 Tuzla, formată din director, profesor Buzan Radu-Emil, director adjunct, profesor Mihai Ioana, profesor limba turcă Gemil Meral și profesor pentru învățământul preșcolar Mihalcea Alina Cristina, a efectuat prima vizită de lucru din cadrul proiectului internațional de înfrățire „Educația multiculturală - șansa viitorului”, la Școala ”Mustafa Yeșil Ortaokulu”, Esenyurt/ Istanbul, Turcia. Problematica actului educaţional din cele două ţări, dar și stabilirea programului proiectului au reprezentat principalele activități ale acestei vizite.
 
Delegația din România a vizitat o școala primară și un liceu, dar și un centru de calificare profesională, făcându-și astfel o imagine de ansamblu asupra sistemului de învățământ din Turcia, adunând exemple de bună practică.
        
În finalul discuţiilor s-a stabilit ca o delegaţie a Școlii ”Mustafa Yeșil Ortaokulu” din Istanbul, să vină la Tuzla în perioada 28-29 martie 2016, pentru semnarea proiectului  şi schimb concret de experienţă în domeniul educațional.
 
„Mulţumim partenerilor din Turcia pentru activitatea exemplară desfăşurată cu ocazia acestei vizite. Dar cel mai important şi mai plăcut lucru pentru noi a fost căldura sufletească pe care am simţit-o pe tot parcursul vizitei, de la reprezentanți ai comunității locale, directori, profesori până la elevi, aceasta dându-ne certitudinea că ne-am făcut noi prieteni – premisa esenţială pentru traducerea în fapt a titlului proiectului: „Educaţia  multiculturală – șansa viitorului”. Sperăm ca, în viitor, elevii școlii noastre să-i cunoască pe cei ai școlii partenere prin vizite reciproce care să le deschidă  orizontul și să-i facă a înțelege necesitatea adaptării și integrării într-o societate definită de globalizare.” a declarat doamna director adjunct al Școlii Gimnaziale nr.1 Tuzla, profesor Mihai Ioana.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii