Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panasonic a premiat finaliştii concursului „Şcoala Copiilor - învăţare eco"

ro

15 Jun, 2012 22:38 1671 Marime text

Marele premiu a constat într-un televizor LCD Full HD de 82 de cm acordat şcolii 89 din Bucureşti, care l-a înmânat câştigătoarei Strâmbeanu Livia Michelle, elevă în clasa IV C - profesor coordonator Stoica Rodica

Bucureşti, 15 iunie 2012 - Panasonic România a organizat ieri, 14 iunie, în cadrul magazinului Panasonic din incinta Unirea Shopping Center, din Bucureşti, festivitatea de premiere a finaliştilor şi câştigătorilor concursului "Şcoala copiilor - învăţare eco". Concursul, ajuns la cea de-a doua ediţie, a implicat 4.000 de elevi din 12 şcoli elementare din Bucureşti, Râmnicu Sărat şi Giurgiu. Astfel, numărul total de elevi implicaţi în cei doi ani în proiect, care au învăţat informaţii noi despre protejarea planetei, a ajuns la peste 10.000.

Panasonic România şi-a propus să dezvolte în continuare proiectul "Şcoala copiilor - învăţare eco" din dorinţa de a sprijini educaţia elevilor din şcoala elementară, în direcţia protejării mediului într-o manieră facilă, relaxată şi jucăuşă. Proiectul stimulează creativitatea copiilor. Aceştia au primit la începutul concursului "Jurnale Eco", în care au avut de desenat şi de notat elemente remarcate de ei, legate de protejarea planetei. În paralel Panasonic derulează programe de informare şi conştientizare a noţiunilor de ecologie la nivel global, înscriindu-se în rândul companiilor responsabile şi interesate de dezvoltarea durabilă.

"Este minunat să simţi cât de inovativi şi responsabili sunt aceşti mici ecologişti. Ne bucurăm că Panasonic contribuie la educţia lor într-o direcţie care ne priveşte pe noi toţi şi cu precădere pe orice nouă generaţie", declară Gabriela Cucereanu reprezentantul Panasonic România.

Din totalul de 4.000 de lucrări participante au fost selectate 22, care au participat la etapa finală, în urma căreia au fost selectate 12, reprezentative pentru fiecare şcoală, iar din rândul acestora au fost desemnaţi trei câştigători ai marilor premii:

Premiul 1 - LCD FULL HD cu diagonala de 82 de cm

Premiul 2 - o cameră video Full HD Panasonic

Premiul 3 - o cameră foto Lumix

Totodată, câştigătorul premiului 1 va participa la etapa pan-europeană a concursului. Panasonic va sprijini cu suma de 5.000 de Euro activităţile de mediu ale şcolii din care provine lucrarea declarată câştigătoare la nivel european.

Juriul care a stabilit lucrarea pentru Europa este format din:

 Doamna Mirela Sisman - Inspector Ministerul Educaţiei

 Domnul Valentin Negoiţă - Preşedinte APDETIC şi ECOTIC

 Doamna Iulia Todiroaie - Director T&T consulting

 Doamna Ritu Cazacu - reprezentantă Genius Club

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este unul dintre liderii mondiali în domeniul dezvoltării şi producţiei de electronice în trei divizii de business: consumatori, componente şi produse, precum şi soluţii de business. Compania are sediul în Osaka, Japonia, şi a înregistrat vânzări nete de 7,85 de mii de miliarde de yeni pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2012. Acţiunile Panasonic sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya şi New York (NYSE:PC). Viziunea Panasonic este să devină Compania Inovatoare şi Verde numărul 1 în industria de electronice până la împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea corporaţiei, în 2018. Pentru mai multe informaţii despre Panasonic, brandul companiei şi angajamentul de sustenabilitate, vizitaţi pagina www.panasonic.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii