Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpiada Nationala de Limbi Romanice - 21.04.2009

ro

21 Apr, 2009 00:00 864 Marime text

B-dul Alexandru Lăpuşneanu nr.11  Constanţa
Tel: 0241/636859; 0341/405829   Fax: 0341/405829
e-mail: licarta@isjcta.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Sirul de succese obtinut in ultimii ani, la olimpiadele nationale de limba italiana, de catre elevii Colegiului National de Arte «Regina Maria», pregatiti de prof. Angela Doicescu-Ciurea, a continuat si anul acesta cu un onorant loc III, obtinut de Sibel Menagi,  clasa a IX-a.

Sibel Menagi, eleva in clasa a IX-a, sectia coregrafie, este una dintre laureatele olimpiadei judetene de limbi romanice, la care reprezentantii colegiului nostru s-au remarcat spectaculos.

Zecile de ore de pregatire individuala si sub indrumarea directa a profesoarei sale, Angela Doicescu-Ciurea, au demonstrat, inca o data, daca mai era nevoie, veridicitatea conceptiei inimoase si competentei profesionale ca elevii Colegiului National de Arte « Regina Maria » se pot afirma si la olimpiadele disciplinelor de cultura generala, desi contracandidatii lor din liceele umaniste sau bilingve au in programa mai multe ore de limbi straine si nu depun eforturi suplimentare pentru orele vocationale.

Cu daruire, competenta si pasiune, cu munca si perseverenta, atat din partea elevilor, dar si a profesorilor care ii indruma, calea succeselor este deschisa in continuare.

“A fost prima data cand am participat la o faza nationala a unei olimpiade. A fost un moment foarte emotionant pentru mine cand am aflat ca am obtinut locul 3. Ma bucur ca s-au vazut rezultatele muncii mele. Pentru a obtine acest rezultat , m-a ajutat foarte mult si doamna profesoara, Angela Doicescu-Ciurea.
Zilele petrecute in judetul Arad au fost minunate. Impreuna cu ceilalti participanti, m-am simtit bine si ne-am distrat. Acest rezultat ma face extrem de fericita, dar ma si obliga pentru viitor. Voi dedica, in continuare, cateva ore, zilnic, studiului limbii italiene, pentru ca doresc ca anul viitor sa obtin locul I.” – a precizat, cu entuziasm, Sibel Menagi.

«Olimpiada Nationala de Limbi Romanice s-a desfasurat in vacanta de Paste, in perioada 11-16 aprilie, la Arad, si a reunit un numar de 450 de elevi din toate judetele tarii. Comisia de evaluare a fost formata din reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, profesori din invatamantul universitar si invatamantul preuniversitar. Probele scrise s-au desfasurat la Colegiul National «Moise Nicoara» din Arad, iar festivitatea de premiere a avut loc la Expo Arad» - a adaugat, prof. Angela Doicescu-Ciurea

Pentru detalii: prof. Angela Doicescu-Ciurea, consilier de imagine, tel. 0722469919

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii