Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multi elevi si-au echivalat competentele digitale cu Permisul ECDL la Bacalaureat

ro

26 Apr, 2010 18:10 1120 Marime text

Comunicat de presa

Mai multi elevi si-au echivalat competentele digitale cu Permisul ECDL la Bacalaureat

Un numar de 3340 de elevi in clasa a XII -a din 112 licee din tara au solicitat echivalarea si recunoasterea Certificatului ECDL pentru competentele digitale, pana la 26 aprilie 2010. Situatia este partiala deoarece ECDL ROMANIA are o retea nationala de centre de testare acreditate de peste 500 de centre.

In  primul an in care liceenii sustin proba de competente digitale in cadrul Bacalaureatului, multi dintre ei au optat pentru echivalarea si recunoasterea Certificatului ECDL la acest examen, desi timpul a fost destul de scurt pentru pregatire.
Astfel, din datele sintetizate de ECDL ROMANIA pana la 26 aprilie  2010, din 112 licee din toata toata tara au solicitat echivalarea certificarii ECDL un numar total de 3340 de elevi in clasa a XII – a dintre care 3208 pentru ECDL Complet si 132 pentru ECDL Start. Datele se vor actualiza in continuare intrucat exista peste 500 de centre de testare ECDL in Romania.

ECDL ROMANIA sustine initiativa ministerului prin care incepand cu acest an scolar elevii de liceu vor sustine proba de competente digitale in cadrul examenelor de bacalaureat si sprijina imbunatatirea metodologiei de evaluare astfel incat, in timp, tinerii sa se poata incadra in standardul european .
Premiera din acest an la examenul de bacalaureat trebuie sa fie sustinuta de formarea unei culturi informatice in licee. In acest sens, toti liceenii incepand cu acest an scolar pot sa faca un pas inainte si sa isi obtina certificarea ECDL ca performanta la examenul de Bacalaureat.

Programa pentru evaluarea competentelor digitale le  permite elevilor sa sustina examenele in vederea obtinerii certificatului ECDL incepand cu clasa a IX-a, avand posibilitatea sa finalizeze chiar la sfarsitul clasei a X-a odata cu materia parcursa in cadrul orelor de TIC din programa scolara. Avand deja Permisul  European de conducere a computerului, elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale cu Certificatul ECDL.
 
ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii