Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Alexandra - Olimpica Nationala la Biologie

ro

17 May, 2012 14:31 970 Marime text
Aprilie 2012 a însemnat pentru Antonaru Laura Alexandra, eleva în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Ovidius", Constanta, locul II la Olimpiada Naţională de Biologie şi calificarea la faza Internaţională, ce se va desfăşura la Singapore în perioada 8 - 15 iulie 2012.

Eleva a susţinut un test de baraj, unde a obţinut locul 4, cu un rezultat de 90 de puncte din 100, fiind selecţionată pentru lotul lărgit, iar după o pregătire de 2 săptămâni la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, a susţinut testul de selecţie pentru lotul restrâns, în care a fost admisă.

Insa aceasta nu este prima participare a tinerei la Olimpiada de Biologie. Ea participă încă din clasa a VII-a şi sub îndrumarea doamnei prof. Mirela Gheorghe, eforturile au fost răsplătite cu premiul II la faza judeţeană a olimpiadei în clasa a IX-a si a X-a, cu obţinerea unui rezultat foarte bun de 179 de puncte din 200 la faza Naţională a Olimpiadei de Biologie în clasa a XI-a şi recent premiul II la faza Naţională a Olimpiadei (196 de puncte din 200) în clasa a XII-a, ceea ce i-a adus şi calificarea la etapa Internaţională.

Datorita rezultatelor obţinute, eleva va susţine bacalaureatul în sesiunea specială pentru olimpici, după care va urma o nouă etapă de pregătire la Universitatea din Bucureşti. Pe viitor, Antonaru Laura Alexandra doreşte să studieze în Anglia, în domeniul Ştiinţelor Naturii - Cercetare Ştiinţifică, domeniu în care cu siguranţa va excela date fiind pregătirea susţinută de pana acum dar şi rezultatele excelente obţinute.

Prof. Anca Sima

Consilier de imagine

Liceul Teoretic „Ovidius" Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii