Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împodobirea Bradului de Crăciun la Universitatea „Andrei Şaguna”

ro

08 Dec, 2015 11:31 1559 Marime text
Luni seara, luminile festive de culoare roșie, care vestesc Sfânta Sărbătoare a Crăciunului şi apropiata intrare într-un Nou An s-au aprins pe frontispiciul Universităţii “Andrei Şaguna”. Roșul sărbătorilor de iarnă a înlocuit culoarea vișinie care a luminat fațada Universițății pe toată perioada celor două săptămâni în care Sfintele Moaște ale Marelui Ierarh Andrei Șaguna, Patronul Spiritual al Universității, au fost depuse spre închinare.
Conform tradiției, în prima zi după Sf. Nicolae, Asociaţia Studenţilor Șaguniști a organizat, într-o atmosferă de sărbătoare, pătrunsă de căldură sufletească, prietenie  şi optimism, seară dedicată împodobirii familiarului brad.
Ornarea pomului de Crăciun din holul Universității a devenit un emoţionant ritual al Sfintelor Sărbători pentru “familia” şagunistă, studenţi şi profesori, care strânşi în jurul bradului îl îmbracă cu podoabele tradiţionale, globuri, ghirlande şi luminiţe colorate.
Bucuria momentului s-a făcut simţită și în sediile tuturor facultăţilor, unde au fost împodobiţi brăduţi,  au fost aranjate coşuri cu mici cadouri, bomboane şi nuci, pamblici cu urări de bine pentru anul ce urmează să înceapă, spiritul şagunist transformând și în acest an Crăciunul într-o sărbătoare a armoniei, a liniştii sufleteşti şi a cadourilor.
Continuând frumosul obicei legat de Sfintele Sărbători, joi 17 decembrie în holul Universității va avea loc serbarea la care șaguniștii și invitații lor se vor întâlni cu Moș Crăciun, pe care-l vor colinda și bucura cu un frumos spectacol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii