Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică și ai Școlii Spectrum premiați de prefectul Constanței

ro

21 Jan, 2014 18:53 1658 Marime text
Prefectul Constanței, dl. Eugen Bola, i-a premiat pe elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică și ai Școlii Spectrum cu cele mai bune rezultate la concursurile naționale și internaționale din anul școlar 2013 – 2014. Ceremonia a avut loc marți, 21 ianuarie, în Sala Ovală a Prefecturii.

Elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică au fost însoțiți de dl. director Mustafa Bedir și dl. prof. Ali Cabas, care au prezentat realizările elevilor obținute prin munca lor susținută și perseverență. Elevii premiați sunt: Teordora Maria Ceangă, Alexandra Carapcea, Maria Fășie și Iris Uță, eleve în clasa a X-a, care au obținut Premiul I cu proiectul TAAMI, modalitatea aleasă de ele pentru a păcăli natura: ”Pământul este expus la atât de multe pericole din cauza lăcomiei noastre, resursele lui devin din ce în ce mai puține, pădurile și spațiile verzi treptat dispar iar contaminarea apei crește cu fiecare secundă. Au existat atât de multe supoziții în legătură cu posibilitatea ca Pământul să devina de nelocuit din cauza încălzirii globale sau a suprapopulării lui, iar faptul că până acum nu s-au adeverit nu înseamnă că nu se pot adeveri în viitor. Și astfel, o stație spațială este miracolul nostru, prin care vrem să schimbăm un viitor amar intr-unul mai dulce.”
Elif Memet, cls. XI, și Alexandra Carapcea, cls. X, au obținut Premiul I cu medalia de aur la INEPO, care s-a desfășurat la Istanbul, Turcia. Proiectul realizat de cele două fete, “Fertilizatori organici obținuți din reziduurile poluante din industria lemnului, berii şi laptelui”, a dominat categoria Environment – Chemistry, tratând problema contaminǎrii mediului la o scarǎ mondialǎ şi precondiţia unei agriculturi dezvoltate şi lipsite de ameninţǎrile produşilor chimici odata cu suprapopularea, pornind de la studiul acestora la nivel naţional.

Dragoș Mihai Șerban și Lucian Stancu, clasa a X-a, au obținut medalia de bronz la cel mai mare târg internațional de proiecte științifice, ISWEEP, cu proiectul ”An eco-friendly wall coating with better insulating properties”, un material izolator pentru pereți din pastă de hârtie combinată cu ipsos. ”Am folosit patru tipuri de hârtie, pe care le-am testat în laborator pentru a demonstra conductivitatea termică a acestora. Jurații care ne-au analizat proiectul au fost foarte impresionați, mai ales cei care erau specializați în inginerie-construcții” a declarat Dragoș.
Sebastian Bucur, clasa a XI-a, a obținut Premiul I cu medalie de aur cu proiectul denumit ”Rabbit Head” la Concursul Internațional de proiecte informatice InfoMATRIX. Folosind programele MAYA, Madbox, Photoshop, Garageband și After Effects, Sebastian a dat viață și o incredibilă agilitate personajului principal și a creat o poveste de 7 minute și 30 de secunde printr-o animație 3D. Povestea filmulețului are ca personaj central un iepure cu cap de porțelan care aude o marionetă scoțând sunete ciudate si, împins de curiozitate, fuge după ea și ajunge într-o lume fantastică cu realități alternative. Filmul atrage atenția asupra problemelor de comunicare dintre personaje.

Dragoș Șerban și Akan Mujdaba, clasa a X-a, au obținut Premiul II cu medalie de argint la concursul internațional de proiecte informatice pentru tinerii inventatori IYIPO, ce a avut loc in Tibilisi, Georgia. Proiectul se numește ”Hungry cat – animation based learning environment” și este un mediu de lucru în care elevii pot învăța noțiuni de fizică, pârghii și scripeți, printr-un program animat de pe un website realizat de elevi.
Elevii Școlii Spectrum au fost însoțiți la întâlnirea cu dl. prefect de către dl. director Ismail Gur, dna. prof. Ioana Petrea și dl. prof. Eden Memet.
Andrei Sorina din clasa a VII-a, ne-a reprezentat tara la Olimpiada Internationala de Informatica E-biko de la Ankara, unde a reusit sa obtina Premiul III și medalia de bronz cu un soft destinat educatiei. Eleva a fost, de asemenea, premiata cu un premiu in bani in valoare de aproximativ 1000 ron.

Elevul Razvan Efrim, clasa a VII-a, a obtinut Premiul I la Olimpiada Judeteana de Fizica si la Olimpiada Județeană de Informatică și s-a calificat la Faza Nationala. Razvan a obtinut Mentiune la Olimpiada Nationala de Fizica (locul 8 din 106 participanti) si Medalia de Aur din partea Societatii Romane de Fizica, Medalie de Argint la Olimpiada Nationala de Informatica.
Calificat la faza nationala a Olimpiadei de Informatica a fost si elevul Arif Ozturk, de la clasa a VIII-a.

Nicolas Iliescu de la clasa a VIII-a a obtinut Bronzul la Categoria Short-Movie (Scurt-metraj) la cea de-a 9-a editie a Concursului International InfoMatrix desfasurat  la Universitatea Europei de Sud Est Lumina din Bucuresti, concurs la care anul trecut au participat elevi din aproximativ 40 de tari.
Elevii Radu Zevri și Tiberiu Corcescu, clasa a VIII-a, au obținut Premiul I la Olimpiada Județeană de Matematică și s-au calificat la etapa națională.
În cadrul ceremoniei de premiere s-a încheiat un protocol între Instituția Prefectului și Liceul Teoretic Internațional de Informatică pentru extinderea colaborării și în alte domenii ale vieții școlare, educative, culturale și sportive.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii