Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din judeţul Tulcea înscrişi în programul Patrula de Reciclare au colectat aproape 8 tone DEEE

ro

05 Jun, 2012 22:07 768 Marime text

Tulcea, 5 iunie 2012 - Programul educaţional Patrula de reciclare, desfăşurat în perioada 15 noiembrie 2011 - 15 iunie 2012, îşi anunţă câştigătorii din cele 7 judeţe înscrise în program. Astfel, cele 33 instituţii de învăţământ din judeţul Tulcea înscrise în program au fost premiate în cadrul unei ceremonii desfăşurate astăzi la Palatul Copiilor din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

În cadrul festivităţii organizatorii au mulţumit celor aproape 1400 copii din judeţul Tulcea înscrişi în Patrula de reciclare, profesorilor coordonatori, precum şi comunităţilor care au susţinut unităţile de învăţământ participante în acest proiect. Premiile locale, câştigate de unităţile de învăţământ participante din judeţ sunt oferite de Philips şi Indesit, membrii fondatori ai Asociaţiei RoRec.

Instituţia câştigătoare a premiului pentru cea mai mare cantitate colectată/elev este Şcoala Generală Constantin Gavenea din Tulcea, cu 86,70 kg DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) colectate pe parcusul desfăşurării programului. Instituţia a fost premiată cu aparatura necesară dotării unui laborator audio/video: ecran de proiecţie, proiector, dvd player şi boxe.

Premiul pentru cel mai activ profesor coordonator a fost oferit dnului Marin Constantin Cleşiu, de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII Turcoaia, care a primit un aparat foto digital din partea organizatorilor. Tot în cadrul ceremoniei de premiere a fost anunţat şi premiul pentru cea mai proactivă echipă, care a revenit Şcolii Generale cu clasele I-VIII Turcoaia, cărora le-a fost oferit un DVD player din partea partenerului Philips.

"După programul pilot desfăşurat în 2011 în Timişoara, am plecat la drum cu Patrula de reciclare, cu obiectivul clar de a ajunge, ediţie după ediţie, în întreaga ţară. Ne dorim să putem oferi un program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea DEEE în unităţile de învăţământ, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor anual. Mulţumim tuturor profesorilor coordonatori pentru dedicarea şi implicarea în acest proiect, copiilor care nu încetează să ne surprindă cu ideile, creativitatea şi potenţialul de a deveni ei înşisi un exemplu pentru cei mari, precum şi partenerilor locali - primării şi Inspectorate Judeţene care ne-au oferit tot suportul pentru derularea acestui proiect.", a declarat Andreea Idriceanu, Communication Manager RoRec.

Prin intermediul acestui program, organizatorii au pus la dispoziţie un sistem de colectare DEEE accesibil, având ca scop principal încurajarea obiceiului de colectare selectivă. În plus, programul are şi o componentă educaţională puternică, prin care ajută elevii să înţeleagă unele dintre cauzele poluării mediului şi să conştientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi.

Programul susţine eforturile comune ale Asociaţiei, autorităţilor locale şi membrilor RoRec de a crea o infrastructură coerentă de colectare DEEE, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kg DEEE colectate de fiecare locuitor, anual.

Asociaţia Română pentru Reciclare - RoRec continuă seria activităţilor de educare, conştientizare şi colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), prin extinderea, la nivel naţional, a programului Patrula de reciclare, realizat în parteneriat cu Primăriile şi Inspectoratele

Şcolare Judeţene, alături de doi dintre membrii fondatori RoRec - Indesit şi Philips - în sistemelele de învăţământ pre-şcolar şi pre-universitar.

Asociaţia Româna pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii