Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Educație la superlativ

ro

06 Oct, 2015 09:58 1150 Marime text
Ziua Mondială a Educației a fost sărbătorită cu fast în toate școlile. Ieri, 5 octombrie 2015, elevii Liceul Teoretic Murfatlar, îndrumaţi de cadrele didactice s-au întrecut în derularea a numeroase activități variate și atractive.
Astfel, elevii claselor primare au desenat ,,Școala mea ca un palat” (clasele a II A, B, a IV-a B), au aflat cum este să fii ,,Profesor pentru o zi” (clasa a III-a B), pentru că este necesar să ,,Fii educat, fii disciplinat” (clasa a III-a A). Clasele a IV-a A și a V-a B și-au evidențiat aptitudinile prin jocuri sportive, având deviza: ,,Minte sănătoasă în corp sănătos”. La cei mici aspectul ludic al activităților a fost mai accentuat, iar elevii claselor gimnaziale au promovat necesitatea educației. Ei au demostrat că știu care sunt ,,Oamenii care ne influențează viața” (clasa a V-a B), că este necesar să avem o ,,Educație civică” (clasa a VI-a B) și să aducem un ,,Omagiu dascălului meu” (clasa a VI-a A), chiar și printr-o ,,Paradă a modei” (clasa a VI-a A), pentru că ,,Educația” (clasa a VII-a B) și ,,Bunele maniere” (clasele a VIII-a A, B, C) îi vor deosebi. Liceenii au dezbătut problematici ca: ,,Importanța educației – Sistemul de educație românesc versus sistemul de educație din Anglia” (clasa a IX-a A), ,,Scurt istoric -  Învățământul românesc” (clasa a IX-a B), ,,Rolul educației în societatea de azi” (clasa a X-a B), ,,Educația ne deosebește” (clasele a XI-a A, a XII-a A).
Gândurile sincere ale copiilor vor sensibiliza întotdeauna: ,,Frumusețea profesorilor este mereu vie, pentru că se hrănește din faptul că ei îi văd pe copiii din jurul lor crescând, prinzând aripi și învățând să zboare spre alte zări.” (Slănină Luiza – clasa a VI-a A).
Directorul unității școlare, prof. Cernăianu Sorin, și doamna directoare adjunct, prof. Crangă Cleopatra, au felicitat implicarea cadrelor didactice, fiind impresionați de elanul elevilor în derularea acțiunilor desfășurate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii