Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DEZBATERE DESPRE COMUNICARE ŞI STAREA MASS-MEDIA CU MĂDĂLINA PUŞCALĂU, EMILIA ŞERCAN ŞI VALERIU TURCAN

ro

29 May, 2015 12:39 1227 Marime text
La Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa

       Trei comunicatori din generaţia tânără au fost  protagoniştii unei dezbateri,  care a avut loc ieri în AULA MAGNA a Universității „Andrei Saguna”,  la care au participat studenţi, profesori, jurnalişti şi purtători de cuvânt. Discuţiile s-au purtat în jurul unor subiecte de mare actualitate, COMUNICARE, MANIPULARE, CENZURĂ, reieşite din tematica celor trei volume lansate cu acest prilej.
 
Valeriu Turcan, cunoscut analist şi consultant politic, a prezentat volumul „Breaking News – Ghid pentru comunicare de criză”, o lucrare ce cuprinde mai multe studii de caz, constituindu-se într-un ghid folositor atât studenţilor, cât şi oricărei instituţii publice sau private care, în contextul actual, trebuie să facă faţă situaţiilor de criză din ce în ce mai numeroase. Pledoaria lui Valeriu Turcan este pentru comunicarea de criză ca instrument de leadership. Fostul consilier prezidenţial a răspuns la numeroase întrebări care au vizat practica şi soluţiile sale de comunicator pentru Preşedinţia României, în faţa unor situaţii de criză concrete.
 
Emilia Şercan, reputat jurnalist de investigaţii, este autoarea volumului „Cultul secretului – Mecanismele cenzurii în presa comunistă”, lucrare care reprezintă rezultatul  unei cercetări laborioase, constând în interviuri cu ziarişti şi cenzori şi peste patru ani de studiu în arhive.
Ea a adus în discuţie diferitele forme de control al presei comuniste, dintre care unele s-au menţinut şi în ziua de azi. Întrebările celor prezenţi au vizat specificul cenzurii din anii 1945 - 1989 şi asemănările cu cea despre care putem vorbi în prezent.
 
Mădălina Puşcalău, autoarea cărţii „Înfruntarea finală”, a dezvăluit culisele înfruntării celor doi candidaţi la preşedinţie, din punctul de vedere al moderatorului care s-a ocupat de toate detaliile organizatorice ale dezbaterii şi a negociat condiţiile de desfăşurare cu cele două echipe de campanie.
Discursul său a fost vehement critic la adresa atât a clasei politice, cât şi a jurnalismului tabloidizat.
 
 Auditoriul numeros i-a asaltat pe cei trei prestigioşi invitaţi cu întrebări asupra unor probleme care frământă societatea contemporană.
Evenimentul a fost un act de cultură, care se înscrie în tradiţia Universităţii „Andrei Şaguna” de a oferi studenţilor săi, dar şi constănţenilor, în general, dezbateri de un real interes, ancorate în actualitate.
 
Lect. univ dr. Carmen Irene Atanasiu
Expert informare și publicitate
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii