Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Lectia de Cultura Civica

ro

29 Nov, 2011 22:20 1550 Marime text

img_7711_resize.jpgElevii Liceului Teoretic Decebal din municipiul Constanta au avut parte astazi de o lectie de cultura civica. In cadrul acestei ore interactive, ei au avut libertatea de a-si exprima idei, pareri, supozitii si notiuni din cunostintele lor pe tema implicarii civice. Elevilor claselor a XI-a C si a XI-a B li s-au comunicat informatii despre activitatile de voluntariat, notiuni despre drepturile lor in domeniul public. De asemenea, li s-au cerut pareri despre activitati si proiecte desfaurate la nivel national precum "Let`s do it Romania" sau Campania "Salvati Rosia Montana!". La sfârșitul orei, elevii au primit un "Ghid de implicare în viața comunității". Cei mai activi dintre scolari au fost recompensati cu invitatii la "Gala Voluntarului", ce va avea loc pe 5 decembrie 2011, la Pavilionul Expozitional.

img_7719_resize.jpgEvenimentul de astazi face parte din proiectul "Lecția de cultură civică" si este derulat de CENTRUL PENTRU RESURSE CIVICE din Constanta. Scopul general este facilitarea intelegerii si familiarizarii tinerilor cu modul de functionare a autoritatii locale in perspectiva unei mai bune implicari a acestora in viata comunitatii. Actiunea va continua si in zilele ce urmeaza in alte doua institutii de invatamant din municipiul Constanta.

Proiectul "Lecția de cultură civică" se derulează în perioada iulie 2011 - decembrie 2011 si este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Centrul pentru Resurse Civice s-a înfiinţat în 2006 pentru a sprijini, promova şi dezvolta conştiinţa şi iniţiativa civică, în spiritul democraţiei participative, la nivel individual, comunitar şi regional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii