Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Andrei Şaguna - 20.06.2015

ro

21 Jun, 2015 14:15 1466 Marime text
Avem plăcerea să vă invităm să participați la un eveniment organizat de Ambasada Africii de Sud la București și Universitatea ”Andrei Șaguna” din Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, în ziua de 22 iunie 2015, între orele 11,00 și 13,00, la sediul Universității ”Andrei Șaguna”.
 
Organizarea mesei rotunde “Universal Vision of the Role of Youth in building a better world - Mandela Ubuntu Principles” face parte dintr-un cadru mai larg de cooperare în domeniul educației pe care cele două instituții îl au și vrea să promoveze principiile filosofiei Ubuntu, larg răspândită după tranziția Africii de Sud la democrație, sub președinția lui Nelson Mandela, filosofie care poate fi rezumată în expresia: ”Eu sunt pentru că tu ești”.
La manifestare vor participa membri ai corpului diplomatic și alte ilustre personalități, oficialități locale,  cadre didactice și studenți.
Manifestarea va cuprinde ”67 de minute în folosul comunității”, acțiune de voluntariat desfășurată de tineri, care se va încheia cu plantarea a 7 puieți de platan, în parcul Casei de Cultură.
Tinerii, voluntari ai Universității”Andrei Saguna”, Colegiului Național de Arte și Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, vor asigura toaletarea parcului, între orele 12 și 1307, dăruind comunității 67 de minute de voluntariat, corespunzătoare, în mod simbolic, celor 67 de ani de luptă a lui Mandela pentru democrație.
Pomii vor fi plantați de Excelența Sa, Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Africii de Sud, 3 tineri care vor reprezenta instituțiile de învățământ implicate, Primarul Municipiului Constanța, Președintele Consiliului Județean și Prefectul Județelui Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii