Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Competențe cheie pentru implicare civică în sprijinul dezvoltării durabile – Energy Smart”

ro

15 Dec, 2015 17:31 1175 Marime text
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanța va organiza miercuri, 16 decembrie 2015, festivitatea de premiere a participanţilor din cadrul proiectului „Competențe cheie pentru implicare civică în sprijinul dezvoltării durabile –Energy Smart”, care se va desfăşura la Hotel Del Mar din staţiunea Mamaia, începând cu ora 10.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanța a derulat pe parcursul ultimelor 5 luni de zile proiectul „Competențe cheie pentru implicare civică în sprijinul dezvoltării durabile –Energy Smart”, alături de Universitatea "Ovidius" din Constanța și S.C. Power Net Consulting S.R.L.
Obiectivul general al proiectului este de a sprijini dobândirea de competențe cheie pentru un număr de 15.100 elevi din ciclul liceal, gimnazial și primar, prin promovarea dezvoltării durabile și participarea la concursul tematic Energy Smart în județul Constanța.
Campania Energy Smart a fost o activitate extrașcolară formată dintr-un cumul de acțiuni adresate elevilor, care au avut drept scop dezvoltarea de competențe cheie: comunicare, competențe de bază privind știința și tehnologia, digitale, competența de a învăța să înveți, competențe sociale, civice.

Competenţele au fost dezvoltate prin:

 centrul educațional online
 clasa virtuală
 elaborarea de proiecte de grup (de clasă)

Concursul Energy Smart a reprezintat punctul de aplicare a cunoștințelor dobândite ca urmare a participării la activitatea extrașcolară, fiind o acțiune practică cu triplu scop:

 conștientizarea necesității conservării resurselor naturale;
 creșterea coeziunii clasei, dar și a școlii per ansamblu;
 atragerea elevilor către școală.
 
În cadrul proiectului sunt acordate 15.100 premii de participare (100 lei), peste 600 de premii acordate elevilor clasați pe locurile I, II și III (400 lei, 300 lei, respectiv 200 lei) şi minim 500 de proiecte încărcate în centrul educațional.
 
Elevii au participat la concursul tematic Energy Smart prin proiecte de grup, unde grupul de referință a fost clasa, privită asemeni unei comunități. Proiectele au fost evaluate de o comisie numită prin decizie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, din experți ai proiectului, iar proiectele au fost încărcate în centrul educațional online, de către profesorul ce a susține activitatea extrașcolară, în format needitabil (.pdf, .jpg etc.).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii