Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Absolvenţii şagunişti se întâlnesc în Ziua Internaţională a Fericirii 22 martie 2015

ro

22 Mar, 2015 16:22 939 Marime text
            În fiecare primăvară, Asociaţia Alumni a Universităţii „Andrei Şaguna” organizează „Ziua Absolventului Şagunist”, o întâlnire de suflet cu Alma Mater a celor care şi-au clădit viitorul profesional pe băncile Universităţii.

Vineri, 20 martie a.c., la  evenimentul deja tradiţional, care are loc în mod simbolic în ziua echinocţiului de primăvară,  au fost prezenţi absolvenţi ai diferitelor promoţii de la toate facultăţile Universităţii.

Obiectivul esenţial al acestei perene reuniuni, alături de cel sentimental, este evaluarea eficienţei pregătirii universitare şaguniste, având ca reper numărul de absolvenţi care lucrează în domeniul de studiu finalizat, nivelul de recunoaştere a valorii lor profesionale, performanţa atinsă de fiecare în parte, perspectivele oferite lor la nivel local, naţional şi chiar internaţional.

 Întâlnirea foştilor colegi, după ani şi ani, revederea acestora cu dascălii admirați sau iubiţi, a generat momente de mare încărcătură emoţională, care au favorizat ceea ce şi-au dorit şi organizatorii: o mai mare apropiere între absolvenţi, astfel încât ALMA MATER „Andrei Şaguna” să reprezinte locul în care fiecare să-şi poată găsi colegii, prietenii, partenerii în proiecte, să se implice în activităţi de perfecţionare continuă, şi în proiectele europene derulate de Universitate, locul în care să găsească un sfat , un sprijin moral sau profesional.

Cu prilejul acestui eveniment, actualii studenți şagunişti au avut şansa de a-i întâlni pe cei care și-au folosit cunoștințele și diplomele dobândite pentru a-și construi cariere profesionale de succes în domeniile în care s-au specializat. Absolvenții au răspuns la întrebările studenţilor, cu dorința sinceră de a le fi de folos, de a le împărtăși propriile experiențe profesionale. Au fost legate prietenii între generații și s-au făcut multe promisiuni de colaborare.

Evenimentul, desfăşurat sub semnul fericirii şi al echinocţiulu de primăvară, s-a înscris în tradiţia instituţiei de a cinsti cum se cuvine , an de an, specialiştii pe care i-a format, adevărate exemple demne de urmat pentru promoţiile care vin din urmă şi a fost apreciat unanim de cei prezenți ca fiind caracteristic spiritualității șaguniste exprimate plenar prin deviza “Litteris et Virtuti” a Universităţii “Andrei Şaguna”. 

La aproape un sfert de secol de la înfiinţare, Universitatea „Andrei Şaguna” se poate mândri cu   generaţii de specialişti cunoscuţi şi apreciaţi în Dobrogea, dar şi în alte zone ale României, în alte ţări, chiar şi peste ocean, promoţii strălucite de absolvenţi care fac cinste acronimului “AS” al Universității şi şcolii în care s-au pregătit, Alma Mater Şaguniana.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii