Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masuri specifice sezonului rece adresate populatiei tinere 14.01.2009

ro

14 Jan, 2009 19:13 833 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ de la Instituţia PrefectuluI-Judeţul Constanţa 

Măsuri specifice sezonului rece adresate populaţiei tinere

Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa a solicitat primarilor de pe raza judeţului să ia măsuri preventive specifice sezonului rece, care se adresează populaţiei tinere.

Pentru evitarea unor accidente generate de îngheţ, mai ales în contextul creşterii temperaturii atmosferice, Prefectul judeţului Constanţa, domnul Dănuţ Culeţu, a cerut primarilor, în calitatea lor de preşedinţi ai Comitetelor locale pentru stiuaţii de urgenţă şi Inspectoratului Şcolar Judeţean să ia măsuri preventive ce ţin de interzicerea folosirii suprafeţelor de apă ca loc de joacă pentru copii.

Măsurile vor fi prelucrate în toate unităţile şcolare de pe raza unităţii administrativ-teritoriale :

- tinerii vor fi atenţionaţi cu privire la aventurarea în scop de promenadă sau distracţie pe suprafeţele lacustre, pe malul mării, canale sau orice locaţie acoperită de apă pe suprafaţa căreia s-a format pelicula de gheaţă. Se vor avea în vedere toate mijloacele de informare aflate la dispoziţia cadrelor didactice, materiale preventive, panouri de informare şi atenţionare, pe toată perioada sezonului rece, atât în orele de consiliere cât şi în context extraşcolar. În acest sens, acţiunea preventivă va fi comunicată şi accentuată în şedinţele cu părinţii şi consiliile profesorale ce se vor desfăşura în această perioadă.

- poliţia locală/rurală va fi atenţionată pentru sporirea vigilenţei în acţiunile de patrulare în zonele mai sus menţionate, respectiv atenţionarea persoanelor care se află în proximitatea acestor locaţii şi pot suferi accidente.

„Sperăm ca în acest sezon de iarnă să nu ne confruntăm cu accidente datorate îngheţului suprafeţelor de apă iar colaborarea dintre toate instituţiile publice care gestionează prevenirea situaţiilor de urgenţă să se desfăşoare sub semnul eficienţei"  a declarat Preşedintele Comitetului pentru situaţii de urgenţă, Prefectul Dănuţ Culeţu.

BIROUL DE PRESA

tel. 0732/640000

cabinetprefect@prefecturaconstanta.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii