Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania Nationala privind verificarea utilizarii echipamentelor de munca destinate transportului de calatori

ro

14 May, 2010 18:32 2571 Marime text

COMUNICAT  DE  PRESA
4.05.2010
 
          In perioada 03-28 Mai  2010, se va desfasura  Campania Nationala privind verificarea utilizarii echipamentelor de munca destinate transportului de calatori si a substantelor periculoase conform prescriptiilor tehnice.
            Aceasta campanie de control are ca principal scop cresterea gradului de constientizare al angajatorilor si al  angajatilor din domeniul transporturilor auto de calatori,in ceea ce priveste necesitatea respectarii prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca a angajatilor si utilizarea conform prescriptiilor tehnice a echipamentelor de munca destinate transportului de calatori si a substantelor periculoase..
            Din analiza dinamicii numarului de victime implicate in accidentele de munca inregistrate in ultimii 10 ani la nivel national, se remarca faptul ca numarul victimelor rezultate din accidentele de munca de circulatie se mentine la un nivel ridicat, fiind in jurul mediei de 10,77% din totalul victimelor inregistrate in accidente de munca la nivelul economiei nationale.
         In data de 11.05.2010 a avut loc o actiune in traseu in colaborare cu reprezentanti ai Politiei Rutiere si Autoritatea Rutiera Romana. Actiunea de control s-a desfasurat pe DN3 in zona localitatii Valu lui Traian.
          Autovehiculele identificate pe traseu au corespuns cerintelor  cuprinse in tematica de control.
          S-au efectuat 2 verificari la sediul societatilor SC TRANS EVREN SRL si OZLEM YUR TURISM S.R.L. , unde nu s-au constatat deficiente majore stabilindu-se masuri cu termen de remediere.

DIRECTOR COORDONATOR  ADJ.
BECHEANU  MARIAN
                                               

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii