Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat național, sesiunea iunie-iulie 2015

ro

26 Jun, 2015 14:28 1272 Marime text
Luni, 29 iunie a.c., 5.817 candidaţi (5210 – serie curentă și 607 – serie precedentă) vor susţine, în cele 19 centre de examen, prima proba scrisă din cadrul examenului naţional de bacalaureat, la disciplina Limba şi literatura română.

Examenul începe la ora 9.00, iar pentru elaborarea lucrării scrise absolvenţii de liceu au la dispoziţie trei ore. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, marți, 30 iunie a.c., absolvenţii de liceu susțin  proba la Limba și literatura maternă, urmând ca pe 1 iulie să fie susținută proba obligatorie a profilului, Matematică/ Istorie. Examenul naţional de bacalaureat se încheie vineri, 3 iulie a.c., cu proba la alegere a profilului şi specializării.

            Afişarea rezultatelor va avea loc luni, 6 iulie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12:00 -16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

            Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat  „Presa are acces în centrul de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probei scrise. Pentru realizarea materialelor specifice presei (înregistrări/fotografii/preluări de imagine) este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective”.

 

Inspector școlar,Cristina Maria Ivan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii