Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferința de lansare a proiectului „Scrisul face bine” (SFB)

ro

22 Aug, 2015 11:17 2383 Marime text
          Vineri, 21 august 2015, ora 10.00, la Hotel „Palas” din Mamaia a avut loc conferința de lansare a proiectului POSDRU „SCRISUL FACE BINE” la care au participat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța, ai Inspectoratului Școlar Județean Galați, ai Inspectoratului Școlar Județean Brăila și ai Asociației Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa.
           Beneficiarul proiectului este Inspectoratul Școlar Județean Constanța, iar parteneri în implementarea proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Galați, Inspectoratul Școlar Județean Brăila și Asociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa.
 Obiectivele proiectului au fost stabilite în corelare cu prioritățile politicilor si strategiilor comunitare, naționale și regionale, transpuse la nivel național prin POSDRU fiind în coerență cu Obiectivul strategic 2 al cadrului strategic pentru cooperarea europeană în domeniul educației - „Educatie și formare 2020”, respectiv „Îmbunătățirea calității și eficienței educației și formării”.            Obiectivul general al proiectului SFB - care se va derula pe o perioadă de 5 luni - constă în dezvoltarea abilităților de a comunica în limba maternă a celor 30.000 de elevi din Constanța, Galați și Brăila. Aceștia își vor exprima și interpreta concepte, gânduri, sentimente, fapte și opinii în formă scrisă.
Astfel, în proiect vor fi implicați 30.000 elevi din regiunea SE, dintre aceștia 18.000 provin din Constanța (60 școli), 4.500, din Brăila (15 școli) și 7.500, din Galați (25 de școli). Toți cei 30.000 de elevi vor beneficia de premii de participare la concursul „Scrisul Face Bine”, își vor dezvolta abilități de exprimare în scris, de înțelegere și interpretare, 9.000 dintre aceștia vor fi recompensați cu premii de performanță și 450 de elevi dezavantajați vor beneficia de măsuri de motivare și sprijin, prin participarea la excursiile tematice „Scrisul face bine”. Fiecare participant va primi 100 de lei premiu, iar premiile de performanță vor consta în 400 de lei - locul I, 300 de lei – locul al II-lea și 200 de lei – locul al III-lea. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii