Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SMURD avariat in timpul unei misiuni

ro

21 Apr, 2009 13:07 1047 Marime text

SMURD avariat în timpul unei misiuni

Vineri, autospeciala SMURD tip B a Detaşamentului de Pompieri Constanţa Port, a fost lovită de un vehicul marca Saab, la intersecţia Bulevardului Tomis cu strada Tulcea. Acesta din urmă, înmatriculat cu numărul CT 80 MKM, era condus de către constănţeanul Dragoş Manea care se deplasa de pe strada Tulcea către Bulevardul Tomis.
La momentul producerii accidentului, autosanitara era în misiune şi avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Şoferul ambulanţei, plt.maj. George Popa, a spus că el a intrat în intersecţie pe culoarea verde a semaforului, informaţie confirmată şi de taximetriştii aflaţi în zonă, şoferul turismului fiind cel care nu a respectat culoarea semaforului şi nici nu a acordat prioritate autospecialei de pompieri. Mai mult, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, agent Anda Drăgulescu, a confirmat faptul că în urma testului cu aparatul Drager efectuat de lucrătorii Poliţiei Rutiere celor doi şoferi, lui Dragoş Manea i-a ieşit 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pompierului militar 0,0 mg/l.  
În urma impactului, ambulanţa s-a răsturnat de două ori. Toţi cei trei paramedici sunt teferi: conducătorul auto plt.maj. George Popa şi sg.maj. Dumitru Dumitraşcu au suferit traumatisme minore care nu au necesitat îngrijire medicală, iar dra sg.maj. Irina Dumitrache a fost lovită în zona feţei şi pentru că acuza dureri mari la un picior a fost transportată de o autosanitară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă la Spitalul de Urgenţă pentru investigaţii. Din fericire, aceasta are doar un traumatism şi nu a necesitat internare.
Echipajul de paramedici al ISU „Dobrogea” se deplasa spre oraşul Ovidiu, pentru a acorda primul ajutor de urgenţă şi a transporta la Spital un pacient care avea o fractură de membru inferior.

Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii