Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţi organizate de I.S.U. Constanţa cu ocazia „Zilei Internaţionale a Copilului”

ro

02 Jun, 2015 12:11 1190 Marime text
Ziua Internaţională a Copilului constituie un prilej minunat de a sărbătorii alături de aceştia şi, în acelaşi timp, o ocazie de a-i învăţa să trăiască în siguranţă, protejându-se şi protejându-i pe cei din jur.
În acest context, premergător acestei zile de sărbătoare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a organizat şi desfăşurat o serie de activităţi pentru toţi copiii din judeţ, atât la Detaşamentul de Pompieri Constanţa - Oraş, cât şi la Detaşamentul de Pompieri Constanţa – Palas.
În cadrul „Zilelor Porţilor Deschise” au trecut pragul pompierilor militari aproximativ 500 elevi şi 35 cadre didactice, învăţând în mod practic, cum să-şi protejeze viaţa şi mediul înconjurător.
De asemenea, prin intermediul materialelor video prezentate, exerciţiilor practice şi al jocurilor tematice pregătite special pentru ei de către reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire, copii au învăţat cum să se comporte adecvat pe timpul producerii unui cutremur, însuşindu-şi totodată noţiunile de bază pentru acordarea primului ajutor medical.
Totodată, au fost familiarizaţi cu măsurile de preîntâmpinare a situaţiilor de urgenţă, în special a incendiilor şi a înecurilor, pompierii militari antrenându-i pe copii în discuţii şi activităţi cu caracter educativ, stimulându-i astfel să concluzioneze, ei înşişi, asupra pericolelor la care s-ar expune prin nerespectarea regulilor preventive specifice situaţiilor de urgenţă menţionate, analizate într-o manieră adaptată vârstei lor.
Activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Copilului nu se încheie aici pentru că, în această săptămână, se vor mai desfăşura astfel de vizite la nivelul I.S.U. Constanţa, dar şi lecţii deschise şi exerciţii de evacuare la nivelul unităţilor de învăţământ atât din mediul urban, cât şi din cel rural, prin prezentarea modalităţilor de protecţie individuală şi colectivă pe timpul unor situaţii de urgenţă.
Acţiunile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă au caracter permanent, cu scopul creşterii culturii de securitate şi asigurării climatului de siguranţă la nivelul comunităţilor.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii