Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Violenţa în şcoli şi efectele anturajului care favorizează un astfel de comportament

ro

25 Jan, 2011 14:51 1115 Marime text

Astăzi, 25 ianuarie, a.c., un reprezentant al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa va discuta cu 30 de elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII ”Remus Opreanu” Constanţa, despre violenţa în şcoli şi efectele anturajului care favorizează un astfel de comportament. Întâlnirea se  desfăşoară la unitatea de învăţământ din localitate. Activitatea este condusă de plutonier major Jan Comănescu, jandarm specializat în prevenirea şi combaterea criminalităţii, acesta va prezenta elevilor un film documentar despre efectele violenţei în şcoli şi a riscului comiterii unor infracţiuni grave şi despre  cauzele şi consecinţele comportamentului violent.

 Reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa va răspunde la întrebările elevilor, va pune accentul îndeosebi pe rolul prevenirii unor astfel de manifestări şi va oferi totodată soluţii practice de răspuns în astfel de situaţii.

Plutonier major Jan Comănescu activează în cadrul Compartimentului de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi este specializat în problematica violenţei domestice şi juvenile. El a efectuat un stagiu de pregătire pe acest profil la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, susţinut de experţi ai Jandarmeriei Franceze.

Campania „Violenţa un drum spre nicăieri”, desfăşurată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, vizează mai multe deplasări la instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa şi are ca grup-ţintă îndeosebi elevii din grupa de vârstă 10-18 ani.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii