Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizare campanie de donare de sange

ro

04 Nov, 2011 18:11 1171 Marime text

Nr. 110, Constanţa, 04.11.2011

Referitor la buletinul de presă nr. 106/27.10.2011, revenim cu precizarea că acţiunea de donare de sânge de la Constanţa se amână pentru sâmbătă, 12 noiembrie a.c. Modificarea termenului menţionat anterior se datorează angrenării unor efective importante ale jandarmilor la referendum.

Conform calendarului stabilit cu dr. Alina Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, miercuri şi joi, 09 - 10 noiembrie, vor dona sânge jandarmii care îşi desfăşoară activitatea la Medgidia şi Cernavodă.

Începând cu 1 noiembrie a.c., Jandarmeria Română iniţiază Campania „Întinde o mână! Salvează o viaţă! Donează sânge!". În acest sens, la nivelul structurilor de jandarmi din judeţul Constanţa, 160 de militari vor fi prezenţi la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, în perioada 01-15 noiembrie, pentru completarea rezervelor, sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente. Membrii conducerilor celor trei structuri de ordine publică din judeţ vor fi primii care vor dona sânge.

Prin astfel de acţiuni, dorim să sprijinim eforturile de recrutare de noi donatori din rândurile constănţenilor şi de fidelizare a celor care au mai donat. Este, în fond, un gest de normalitate. Acesta este motivul pentru care, la acţiunea din acest an, se alătură şi partenerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Nr. 106, Constanţa, 27.10.2011

Jandarmii constănţeni donează sânge pentru semenii lor

Vino alături de noi !

Începând cu 1 noiembrie a.c., Jandarmeria Română iniţiază Campania „Întinde o mână! Salvează o viaţă! Donează sânge!". În acest sens, la nivelul structurilor de jandarmi din judeţul Constanţa, 160 de militari vor fi prezenţi la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, în perioada 01-15 noiembrie, pentru completarea rezervelor, sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente. Membrii conducerilor celor trei structuri de ordine publică din judeţ vor fi primii care vor dona sânge.

Jandarmii Inspectoratului Judeţean, ai Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis" Constanţa şi ai Unităţii Speciale de Pază şi Protecţie Instituţională Cernavodă vor dona sânge fie la Centrul de Transfuzii din Constanţa, fie la centrele organizate la Medgidia şi Cernavodă, dat fiind numărul ridicat de participanţi. Numai anul trecut, 150 de militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost implicaţi în astfel de acţiuni umanitare, astfel încât, la nivelul instituţiei, un jandarm din cinci este donator de sânge.

La acţiunea din acest an, jandarmilor li se vor mai alătura directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, Elena Frâncu şi preşedintele Aikido Club Constanţa, sensei Ion State, împreună cu 15 practicanţi ai acestei arte marţiale.

Ţinând cont de numărul mare de donatori incluşi în campanie, principala acţiune se va desfăşura sâmbătă, 05 noiembrie a.c., la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, când sunt aşteptaţi circa 80 de donatori jandarmi, împreună cu partenerii din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Aikido Club Constanţa. Ulterior, în perioada 07-15 noiembrie, vor dona sânge jandarmii care îşi desfăşoară activitatea la Medgidia şi Cernavodă.

„Ar trebui ca la astfel de activităţi organizate de jandarmii constănţeni să se alăture atât reprezentanţi ai altor instituţii locale, cât şi simpli cetăţeni. Personal, am dorit să dau un exemplu.", a declarat directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, Elena Frâncu.

„Am dorit să ne alăturăm jandarmilor, în baza legăturilor mai vechi care ne apropie. Mai mult decât atât, gestul de a veni în ajutorul semenilor tăi arată că ne pasă de cei din jur şi de cei care chiar se bazează pe efortul nostru", a declarat la rândul lui sensei Ion State, preşedintele Aikido Club Constanţa.

„Aşa cum spuneam şi la sfârşitul anului trecut, mereu este nevoie de sânge. Uneori este nevoie urgentă de anumite grupe, iar alteori, pentru efectuarea unor transfuzii, avem nevoie de rezerve, din toate grupele. De aceea, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa aşteaptă şi alţi donatori, iar ajutorul mass-media este, de asemenea, binevenit.", a adăugat directorul centrului, dr. Alina Dobrotă.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

***notă pentru editor:

Vă invităm să vă alăturaţi demersului nostru, orice ajutor fiind binevenit. În acest sens, vă punem la dispoziţie şi principalele cerinţe, puse la dispoziţie de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa.

CRITERII MINIME OBLIGATORII

PENTRU A FI ADMIS CA DONATOR DE SÂNGE

a) varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani;

b) greutatea peste 50 kg ;

c) stare generala de sanatate - < BUNA >;

d) temperatura corpului mai mica de 37,50C ;

e) puls regulat, 50 - 100 batai/minut;

f) tensiunea arteriala : intre 100/60 mmHg si 180/100 mmHg:

g) hemoglobina - femei : intre 12,5 g/dl si 17,5 g/dl ;

- barbati: intre 13,5 g/dl si 19,5 g/dl.

! Prima donare la peste 50 ani: va prezenta ADEVERINTA MEDICALA de la medicul de familie privind eventuale afectiuni acute sau cronice, boli cardiovasculare si neurologice si EKG;

!! Acceptarea la prima donare fara prezentarea documentelor medicale mentionate se face sub directa responsabilitate a medicului care face selectia donatorilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii