Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Minerii” din apropierea localităţii Culmea

ro

04 Apr, 2013 20:24 1013 Marime text
Doi bărbaţi au fost surprinşi joi dimineaţă de un echipaj de jandarmerie în timp ce tăiau cu ajutorul unui aparat tip autogen, o conductă folosită pentru irigarea terenurilor agricole.

Joi, 04 aprilie a.c., ora 01.00, jandarmii care se aflau în patrulare pe malul stâng al Canalului Poarta Albă – Midia Năvodari, în dreptul localităţii Culmea, au auzit zgomote care veneau din interiorul unei conducte metalice folosită la irigaţii.

Până să fie prinşi de militari, bărbaţii au săpat şi au decopertat conducta pe o distanţă de aproximativ şapte metri. Cu ajutorul unui aparat tip autogen au tăiat un cupon din aceasta şi au pătruns în interior. Când au fost descoperiţi,  aceştia au apucat să secţioneze, prin interior, conducta metalică cu diametrul de 1,5 metri.

În interiorul acesteia, echipajul de jandarmerie a găsit un tub de oxigen, două furtune  în lungime de 20 metri, un cuţit de tăiat tip autogen, o butelie, două ciocane, un levier, chei reglabile, pânze de bonfaier şi mai multe unelte pentru săpat. Au declarat că doreau să taie conducta în mai multe bucăţi şi dimineaţa la faţa locului trebuia să vină un utilaj tip Caterpillar cu care să scoată  aceste cupoane din groapă. Au mai adăugat că vroiau  să comercializeze conducta metalică la un centru de colectare a fierului vechi.  

Celor doi, Ionuţ  B., de 28 ani şi Nicuşor F., de 47 ani, din Nicolae Bălcescu, le-au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de distrugere şi tentativă de furt, acestea urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii