Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat I.J.J. - Sambata, 31 Martie 2012

ro

01 Apr, 2012 00:02 1214 Marime text

În perioada 12 martie-4 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa organizează o serie de activităţi ocazionate de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române.

Între 12 martie şi 30 martie a.c., s-a desfăşurat Concursul sportiv „Cupa Jandarmeriei, 162 de ani" care a angrenat peste 200 de jandarmi din Constanţa, Neptun, Medgidia şi Cernavodă, care au evoluat, pe echipe, la fotbal în sală. Întrecerile, au debutat luni, 12 martie şi s-au încheiat ieri, 30 martie, cu desfăşurarea finalelor şi cu premierea câştigătorilor. Finalele au avut loc în Sala Hidrotehnica, de la ora 15.00, s-a desfăşurat finala mică, între echipele Detaşamentul 8 Cernavodă -Detaşamentul 1 Constanţa, scor 9-7. De la ora 16.00, în finala mare, Detaşamentul 5 Neptun a învins cu scorul de 8-3, Detaşamentul 6 Neptun. Echipele au fost premiate cu cupe, diplome şi tricouri, de col.(r) Ion Comănescu, ptr. locul III, col.(r) Gheorghe Hărăbor, locul II şi generalul de brigadă(r), Gheorghe Turtoi, locul I.

Începând cu ora 17.00, echipa de fotbal a I.J.J. Constanţa(militari trecuţi de 40 de ani) a înfruntat puternica selecţionată a rezerviştilor. La terminarea partidei de fotbal, scor 5-5, echipele au făcut schimb de tricouri şi au servit un pahar de suc. Toţi participanţii, generalul de brigadă(r), Gheorghe Turtoi, col.(r) Gheorghe Hărăbor, col.(r) Marian Ureche, col.(r) Dumitrel Lupaşcu, lt. col.(r) Dănuţ Andrei, col.(r) Ion Comănescu, col.(r) Cristian Neculae, col.(r) Nicolae Pandelescu, col.(r) Ioan Todoruţ, col.(r) Ilariu Parpală, lt.col.(r) Mihalache Ionaşcu şi plt. adj. şef Nicolae Petcu, au fost premiaţi cu diplome de excelenţă pentru activitatea desfăşurată în slujba Jandarmeriei.

Activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei Române vor continua, luni, 02 aprilie a.c., cu începere de la ora 10.30, în prezenţa întregului personal de la reşedinţa inspectoratului, subunităţiilor din judeţ şi în faţa invitaţilor se arborează Drapelul Naţional, în acordurile Imnului de Stat. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind „Ziua Jandarmeriei Române". După această activitate vor fi înaintaţi, înainte de termen, în gradul următor, un ofiţer şi un subofiţer.

Cu începere de la ora 12.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa organizează Ziua Porţilor Deschise, acţiune la care şi-au anunţat participarea până la această oră 200 de elevi. Programul dedicat oaspeţilor cuprinde, la reşedinţa inspectoratului, exerciţii demonstrative, o expoziţie cu tehnică de luptă, vizionarea unui film de prezentare în clubul unităţii şi vizitarea Sălii Tradiţiilor, unde a fost pregătită o colecţie cu arme de epocă, puse la dispoziţie de directorul filialei Constanţa a Muzeului Militar Naţional, Costin Scurtu.

Jandarmeria Română aniversează, pe 3 aprilie, 162 de ani de la înfiinţare. Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi". Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare.

Aniversarea celor 162 de ani de existenţă a armei noastre coincide şi cu împlinirea a 118 ani (1 aprilie 1894) de la înfiinţarea primei structuri a Jandarmeriei la Constanţa.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii