Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa (IPJ) - 30.11.2009

ro

30 Nov, 2009 21:13 1591 Marime text

pluton.jpgMarţi, 01.12.2009, peste 50 de militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura la Constanţa, Năvodari, Mangalia, Medgidia, Cernavodă şi Hârşova măsuri de ordine publică şi vor lua parte la ceremonialurile militare şi religioase ocazionate de Ziua Naţională a României.

Marţi dimineaţa, ora 08.00, în prezenţa cadrelor, pe platoul de la reşedinţa inspectoratului vor avea loc înălţarea drapelului şi intonarea Imnului de Stat, urmate de Ordinul Inspectorului Şef, cu ocazia marcării a 91 de ani de la unirea Transilvaniei cu România şi acordarea unor recompense. Preotul nostru militar, Laurenţiu Cristinel Oprea va oficia un ceremonial religios, urmat de înălţarea în grad a patru subofiţeri şi un ofiţer. Înainte de efectuarea stagiului minim, vor fi înaintaţi în grad:

- locotenent Sorin Soceanu, la gradul de căpitan;

- plutonier adjutant Ion Spiridon Mihaiu, la gradul de plutonier adjutant şef;

- plutonierii majori Marian Drăgan şi Stelian Florin Lazăr, la gradul de plutonier adjutant;

- plutonier Gheorghe Vodă, la gradul de plutonier major.

Acţiunile având caracter solemn vor continua de la ora 10.00 la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, de la Cimitirul Central Constanţa, unde va da onorul un pluton format din 18 jandarmi, comandat de căpitan Ioan Daniel Constantin, iar preotul militar va oficia, alături de alţi preoţi o slujbă de pomenire. Inspectorul Şef, locotenent colonel Marian Ureche va depune apoi o coroană de flori.

Un invitat special pentru această zi este un veteran jandarm în vârstă de 86 de ani, locotenent (r) Ion Şerban. Născut la data de 11 noiembrie 1923, el a slujit Jandarmeria din 1942 până în 1950, după desfiinţarea armei de către comunişti. Locotenent (r) Ion Şerban şi-a exprimat dorinţa de a participa la sărbătoarea Zilei Naţionale a României şi va fi prezent la ceremonialul de depunere de coroane de flori.

ion-serban_1.jpgAlţi reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor omagia memoria înaintaşilor la adunările solemne organizate de autorităţi la Năvodari, Mangalia, Medgidia, Cernavodă şi Hârşova, în timp ce dispozitivele de ordine publică vor veghea la liniştea şi siguranţa cetăţenilor prezenţi la manifestări.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii