Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - 23.10.2009

ro

23 Oct, 2009 16:57 1341 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

Nr.87
Constanţa, 23.10.09
                          
 B U L E T I N   I N F O R M A T I V
 
În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică (23-25 octombrie a.c.)  peste 100 de jandarmi asigură măsurile de ordine publică la mai multe întreceri sportive şi manifestări care implică aglomerări de persoane.
· Duminică, 25 octombrie, militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor depune coroane de flori la monumentele eroilor neamului din Constanţa, Medgidia şi Cernavodă. cu ocazia Zilei Armatei Române. La acelaşi eveniment, 20 de jandarmi din cadrul subunităţii din Cernavodă vor participa la defilarea din centrul localităţii, la monumentul eroilor neamului. 
·  Jandarmii constănţeni vor asigura vineri şi măsurile de ordine publică la întâlnirile de fotbal F.C.Callatis Mangalia- Viitorul Constanţa, C.S. Eforie-C.S. Tunari Bucureşti, C.S.M. Medgidia- Viitorul Ianca şi FC Farul II-C.S. Domneşti, iar sâmbătă, 24 octombrie, vor fi asigurate măsurile de ordine publică la Sala Sporturilor din Constanţa, unde se desfăşoară întâlnirea de volei feminin C.S. Tomis 2004-C.S. Pro Volei Botoşani, C.V.M. Tomis – Exploarări Baia Mare        (volei masculin). Jandarmii vor mai fi prezenţi, sâmbătă şi la stadionul de rugby din complexul Badea Cârţan, la partida de rugby U 19, dintre formaţile R..C . Cleopatra – C.S.S.3 Steaua  Bucureşti.
Pentru  prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii şi siguranţei publice pe timpul  desfăşurării partidei, potrivit legii, se interzice spectatorilor:
· să intre pe terenul de joc;


· să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, urmat de refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pază sau al forţelor de ordine;
· să escaladeze gardul  dinspre terenul de joc;
· să afişeze sau să arboreze inscripţii, embleme, pancarde, bannere, steaguri sau materiale de publicitate vizuală cu caracter naţionalist, xenofob, rasist, sau de altă natură, care pot incita la discriminări de orice fel sau violenţă publică;
· să introducă în incinta arenei sportive băuturi alcoolice, făclii, artificii, petarde,  sticle, materiale explozive, incendiare ori fumigene, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene sau paralizante ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care conduc la producerea actelor de violenţă;
· să  arunce cu obiecte de orice natură  în teren  sau în direcţia altor spectatori;
· să profereze injurii sau expresii triviale;
· să deterioreze sau să distrugă infrastructura ori amenajările existente;
· să împiedice prin orice mijloace acţiunea forţelor de ordine, pentru menţinerea sau restabilirea ordini publice.

Potrivit prevederilor legale aflate în vigoare, copiii sub 14 ani nu au acces în sala de sport decât dacă sunt însoţiţi.
Sunt interzise comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice în ziua meciului, atât în incinta arenei sportive, cât şi în zonele adiacente acesteia. Accesul în arenele sportive este interzis persoanelor aflate în stare de ebrietate.
Nerespectarea acestor norme se sancţionează conform Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu prilejul jocurilor şi competiţiilor sportive.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa va acţiona cu fermitate, în spiritul şi litera legii, potrivit competenţelor conferite de lege pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care ar putea aduce atingere normelor de convieţuire socială, stării de normalitate, ordinii şi siguranţei publice.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii