Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IJJ Constanta - 31.03.2016

ro

31 Mar, 2016 13:47 2080 Marime text
             În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.
          Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.
Pentru marcarea acestui moment aniversar important pentru arma noastră, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a planificat o serie de activităţi, după cum urmează:
         În perioada 28-30 martie a.c., s-a desfăşurat un campionat de minifotbal, competiţie sportivă la care au participa nouă echipe reprezentative ale detşamentelor operative şi o echipă a structurii de comandament.  Finala şi premierea  a avut loc în data de 30 martie, câștigătorii competiției fiind reprezentanții Detașamentului 7 Medgidia, care și-au apărat titlul de campioni, cucerit anul trecut.
          Astăzi  31 martie a.c., camarazii noştri trecuţi în rezervă ne vor demonstra că nu şi-au pierdut aptitudinile fizice. O echipă formată din jandarmi care au trecut în rezervă  va disputa un meci de fotbal împotriva unei echipe constituită din jandarmi în activitate.
          Vineri, 01 aprilie a.c., cu începere de la ora 08.00, în prezenţa întregului personal, la sediul unităţii se va arbora Drapelul Naţional, în acordurile Imnului Naţional. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind „Ziua Jandarmeriei Române“.  După aceast moment, se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a jandarmilor care au obţinut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată. Totodată preotul militar Oprea Laurenţiu va oficia ceremonialul religios ce se va desfăşura cu această ocazie.
 
         Luni, 04 aprilie a.c. în cadrul activităţilor organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române,  jandarmii constănţeni vor primi în mijlocul lor peste 250 de preşcolari şi elevi din instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa.
       În cadrul Zilei Porţilor Deschise jandarmii  îi vor încânta pe micuţi cu o serie de exerciţii demonstrative de autoapărare și exerciţii de dresaj canin. După ce vor urmări aptitudinile câinilor de serviciu, oaspeţii noştri vor vizita atelierul de prezentare a tehnicii auto din dotare.  De asemenea, oaspeții noștri vor vizita și Sala Tradițiilor  amenajată la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.
      Având în vedere faptul că în perioada 18-22 aprilie a.c. se va desfăşoara şi programul extracuricular „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe să fii mai bun”,  jandarmii constănţeni vor desfăşura în instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa, o serie de activităţi informativ-preventive.
      Totodată, elevilor le va fi prezentată oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru arma jandarmi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii