Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

18 experţi ai Uniunii Europene în gestionarea evenimentelor sportive cu grad ridicat de risc prezenţi la sediul Jandarmeriei Române

ro

22 May, 2015 09:21 938 Marime text
În perioada 20-21 mai a.c., Jandarmeria Română  a organizat reuniunea Grupului de lucru pan-european al experţilor în domeniul asigurării ordinii publice la evenimentele sportive – EU Think Tank.
 
Reuniunea din acest an de la Bucureşti a fost dedicată revizuirii procesul de actualizare a documentelor referitoare la legislaţia  europenă în ceea ce priveşte gestionarea evenimentelor şi competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc. În acest context, ofiţerii specialişti ai Jandarmeriei Române au propus în cadrul acestui grup de lucru elaborarea unui manual de recomandări pentru cooperarea poliţienească la nivelul U.E. şi de măsuri pentru prevenirea şi ţinerea sub control a violenţei şi dezordinii legate de meciurile de fotbal de anvergură internaţională.
 
Ca o noutate, anul acesta, reprezentanţii Jandarmeriei Române au propus experţilor prezenţi extinderea atribuţiilor Punctelor Naţionale de Informare Fotbal (la nivelul Uniunii Europene există 28 de Puncte de Naţionale de Informare Fotbal cu reprezentanţi din toate ţările membre U.E, reprezentând instrumente de cooperare poliţienească) în vederea cooperării poliţieneşti la toate genurile de competiţii sportive, nu doar la fotbal, aşa cum este în prezent. Experţii prezenţi au făcut propuneri concrete de elaborare a unor strategii şi măsuri de eliminare a violenţei ce derivă din desfăşurarea evenimentelor sportive la nivelul Uniunii Europene.
 
Reducerea nivelului de violenţă la competiţiile sportive reprezintă una dintre direcţiile de acţiune prioritare ale „Planului de măsuri al Uniunii Europene 2014 - 2016 referitor la măsurile viitoare pentru eficientizarea siguranţei şi securităţii în conexiune cu evenimentele cu dimensiune internaţională”, document strategic al Uniunii Europene pentru facilitarea cooperării poliţieneşti internaţionale aferente manifestărilor sportive.
 
La conferinţa din acest an au fost invitaţi reprezentanţi din 18 state membre ale EU Think Tank, după cum urmează: Austria, Danemarca, Olanda, Franţa, Belgia, Germania, Portugalia, Spania, Cipru, Suedia, Irlanda, Polonia, Marea Britanie, Luxemburg, Bulgaria, Italia, Slovenia şi Elveţia.
 
 
Informaţii suplimentare:
 
Grupul pan-european al experţilor în domeniul asigurării ordinii publice cu ocazia desfăşurării evenimentelor sportive – EU Think Tank a fost înfiinţat în anul 1999 de către Consiliul de Miniştri al Uniunii Europene în scopul identificării măsurilor de reducere a riscurilor asociate asigurării ordinii publice cu ocazia partidelor de fotbal cu dimensiune internaţională. Jandarmeria Română a fost invitată în calitate de membru al acestui grup în anul 2012.
 
Începând cu anul 2015, reprezentantul Jandarmeriei Române, căpitanul Dincă Adrian, a fost ales vicepreşedinte al acestui important for european.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii