Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevenirea tâlhăriilor, prioritatea poliţiştilor constănţeni

ro

21 Mar, 2012 22:34 716 Marime text

În luna februarie 2012, poliţiştii constănţeni au stabilit priorităţile pentru prevenirea infracţionalităţi la nivelul judeţului Constanţa şi în acest context au elaborat „Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor", „Programul de prevenire a furturilor" structurat pe două module, respectiv prevenirea furturilor din autoturisme şi din locuinţe şi „Programul de prevenire a tâlhăriilor".

Scopul programului de prevenire a tâlhăriilor vizează creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor împotriva acestor genuri de infracţiuni prin pregătirea antivictimală, pregătirea antiinfracţională a tinerilor şi prin descurajarea potenţialilor infractori prin focalizarea acţiunilor specific poliţieneşti în zonele de risc identificate.

Una dintre activităţile prevăzute în cadrul programului constă în organizarea de acţiuni în zona pieţelor aglomerate, supermarketurilor de cartier, parcurilor şi a staţiilor de autobuz.

Astfel, în ziua de 21 februarie a.c., poliţiştii au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie în zona ICIL, în piaţa Tomis III, în cartierul Tomis Nord, pe Bulevardul I.C. Brătianu şi pe strada Dezrobirii.

În acest context, poliţiştii constănţeni le-au înmânat flyere cetăţenilor şi le-au recomandat să nu se afişeze în mod ostentativ cu obiecte de valoare, cum ar fi lănţişoare, brăţări sau telefoane mobile, să nu vorbească cu persoane necunoscute sau amici ocazionali despre valorile pe care le deţin, să evite după lăsarea întunericului, deplasările şi plimbările pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, pasaje subterane sau parcări, iar la intrarea în imobil să fie atenţi la persoanele suspecte.

Acţiuni similare se vor derula şi joi, 22.03.2012 în aceleaşi zone.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii