Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CONSTATARI ALE GARZII DE COASTA

ro

23 Aug, 2013 13:01 1216 Marime text
În ultimile 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au avut mai multe constatari pe liniile specifice de munca, date in competentă.
 
  BRACONAJ PISCICOL
 
În data de 21.08.2013, politistii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au identificat in trafic un autoturism cu 2 cetateni romani care transportau ,fara documente de provenienta, o cantitate de 75 kg.peste (caras).Un alt caz a fost descoperit de o echipa din cadrul SPF Tulcea, la Sarichioi, unde un cetatean nu a putut prezenta documente de provenienta pentru o cantitate de 35 kg. peste, diferite specii. Persoanelor in cauza, P.I., P.M.si M.I. le-au fost intocmite lucrari penale pentru savirsirea infractiunii ”de detinere ,transport sau comercializare fara documente legale a pestelui”, iar cantitatea de 110 kg. peste, in valoare totala de 190 lei, a fost predata la societati de profil din Tulcea.
 
  DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA
 
Lucratorii de la PTF Constanta-Sud Agigea, in cooperare cu lucratorii vamali, au efectuat control fizic la 4 containere sosite din China pentru patru societati comerciale din Bucuresti, Giurgiu , Hateg si Tigveni (Arges). In cele 4 containere au fost descoperite bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietata intelectuala constând in 100.000 inele din cauciuc, 920 perechi pantaloni dama, 288 jucarii si 2400 seturi trening barbati , cu o valoare totala de 1.073.000 lei, daca ar fi fost originale. Bunurile in cauza au fost retinute de catre autoritatea vamala pe baza de adeverinta de retinere si lasate in custodie la comisionari vamali pina la finalizarea cercetarilor. Pe numele administratorilor celor 4 societati comerciale s-au intocmit acte premergatoare pentru savirsirea infractiunii „de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii”, inregistrate si inaintate la Parchetul de pe linga Judecatoria Constanta.
 
TRAFIC CU TIGARI DE CONTRABANDA
 
  Poliţiştii de frontieră din cadrul S,T.P.F.Constanta au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii comertului cu tigari de contrabanda in zona comerciala Tomis 3 si a Garii CFR. Cu aceasta ocazie au fost depistate 6 persoane cu virste cuprinse intre 26 si 46 de ani, care detineau, transportau si comercializau tigari, diferite marci, fara documente de provenienta. Au fost supuse confiscarii un numar 4.280 tigarete, cu o valoare totală de 2.050 lei, si aplicate 6 sanctiuni contraventionale de 1000 lei de persoana, conform prevederilor Legii nr.12 /1990R.Tigaretele au fost retinute in vederesa confiscarii .
  2 AUTO FURATE
 
 Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Negru-Voda au descoperit,pe sensul de iesire din tara, 2 autoturisme, unul aflat in trafic, marca FIAT DOBLO ,celalalt transportat cu o platforma auto, marca FOrd model S-MAX, pentru care au existat suspiciuni de furt. În urma verificarilor in bazele de date, a reiesit faptul ca cele 2 autoturisnme figurau, ca „bun cautat pentru confiscare”. Semnalarile au fost introduse de Danemarca, in data de 24.07.2013, pentru auto marca Ford si de Italia, in data de 13.09.2012, pentru auto marca Fiat. Proprietarilor declarati, D.N.(44 ani), din Tulcea si C.V.L,(55 ani), din Bacau, le-au fost intocmite lucrari penale pentru savirsirea infractiunii de „complicitate la furt”si inaintate la Parchetul de pe linga Judecatoria Mangalia.Cele 2 autoturisme cu o valoare totala de 17.000 euro au fost indisponibilizate,la sediul SPF Negru-Voda .
FALS SI UZ DE FALS
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Ostrov si din cadrul S.P.F. Cernavoda, au facut verificari la 3 cetateni romani, L.A.D.( 33ani ), R.P.( 48 ani) si S.B.(21 ani) , conducatori auto pe 3 autoturisme inmatriculate in Republica Bulgaria. În urma efectuării verificării documentelor, s-au prezentat taloane de inspectie tehnica periodica bulgaresti , care nu intruneau elementele de forma si fond pentru acest tip de document , fiind falsificate .Celor 3 cetateni le-au fost intocmite actele premergatoare pentru savirsirea infractiunii de „complicitate la fals material in inscrisuri oficiale”si inaintate la Parchetul de pe linga Judecatoria Medgidia.
 
 
  Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii