Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:50 15 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Cetăţean pakistanez amendat pentru şedere ilegală

ro

11 Jun, 2012 22:29 637 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători ai O.R.I. - Serviciul pentru Imigrări al judeţului Tulcea, au depistat un cetăţean pakistanez care depăşise termenul legal de şedere în România.

În data de 10.06.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi cei ai Oficiului Român pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al judeţului Tulcea au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini în ţara noastră, în urma căreia l-au depistat pe raza municipiului Tulcea pe cetăţeanul pakistanez K.F.R. care depăşise termenul legal de şedere în România.

Respectivul cetăţean intrase în România în baza unui permis de rezidenţă într-un stat membru al Uniunii Europene, cu drept de şedere de 90 zile, la expirarea căruia nu a efectuat demersurile pentru prelungirea dreptului de şedere temporară în România şi nici nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Persoana în cauză a declarat faptul că doreşte să rămână pe teritoriul României în scopul reîntregirii familiei, soţia sa fiind de origine română.

Cetăţeanul pakistanez a fost amendat contravenţional cu suma de 400 lei conform O.U.G. 194/2002 cu modificările şi completările ulterioare privind regimul străinilor în România şi obligat să-şi reglementeze şederea în România prin întocmirea unei cereri pentru prelungirea dreptului de şedere în scopul reîntregirii familiei.

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Serviciul pentru Imigrări al judeţului Tulcea

Ti-a placut articolul?

Comentarii