Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta - pescador retinut

ro

27 Apr, 2012 18:35 985 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, a fost constatată o infracţiune astfel:

Pescador românesc, surprins braconând în Marea Neagră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au iniţiat o acţiune privind combaterea braconajului piscicol în marea teritorială şi zona economică exclusivă a României, în urma căreia a fost identificată o ambarcaţiune sub pavilion România, cu 14 marinari la bord.

La bordul pescadorului au fost găsite aproximativ 200 de plase de pescuit şi peste 500 kilograme de peşte din specia calcan.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat în ziua de 26.04.2012 un plan de acţiune privind combaterea braconajului piscicol în zona economică exclusivă a României, pornind de la o informare primită de la lucrătorii SCOMAR, prin care era semnalat faptul că un pescador sub pavilion România va desfăşura activităţi de pescuit în perioada de prohibiţie.

În data de 27.04.2012, în jurul orei 00.30, la aproximativ 40 de mile marine travers de Gura Portiţei a fost identificat pescadorul „Hasip Reis", care părăsise portul Mangalia în urmă cu 2 zile.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o ambarcaţiune model Shaldag şi au somat acustic şi vizual ambarcaţiunea, care s-a oprit din marş şi a permis echipei de abordaj a Gărzii de Coastă să urce la bord.

Verificările au stabilit că la bordul ambarcaţiunii se aflau 14 marinari, 9 cetăţeni români şi 5 cetăţeni turci, aproximativ 200 de plase de pescuit şi peste 250 de bucăţi de peşte proaspăt din specia calcan, cu o greutate de peste 500 kilograme.

Navele maritimă a Gărzii de Coastă a escortat pescadorul românesc până la Grupul de Nave Constanţa.

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii