Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

13 Oct, 2012 00:34 1207 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Zeci de ambarcaţiuni şi autovehicule controlate în cadrul unei acţiuni a Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat un plan de acţiune privind combaterea migraţiei ilegale, a infracţionalităţii transfrontaliere şi a traficului internaţional cu autoturisme furate în zona de competenţă a Sectorului P.F. Cernavodă, acţiunea fiind sprijinită şi de un elicopter din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În urma acţiunii au fost verificate 63 de autoturisme, 151 de persoane, 21 de ambarcaţiuni, fiind constatate opt infracţiuni şi o contravenţie.

În data de 11.10.2012, în intervalul orar 05.00 - 13.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă s-a organizat o acţiune ce a vizat efectuarea de verificări privind legalitatea activităţilor desfăşurate în zona de competenţă a Dunării interioare.

La acţiune au participat mai multe echipaje terestre din cadrul Gărzii de Coastă, patru ambarcaţiuni tip Arvor, Harpoon şi Rascala din dotarea Poliţiei de Frontieră Române, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., precum şi un reprezentant al Căpităniei Portului Cernavodă.

Verificările efectuate au privit prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, a infracţionalităţii transfrontaliere şi a traficului internaţional cu maşini furate în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă.

Totodată s-a avut în vedere verificarea legalităţii şederii cetăţenilor străini pe teritoriul României, cât şi accesul la uscat al marinarilor străini.

În urma acţiunii au fost verificate 63 de autovehicule, 25 cetăţeni străini, 126 cetăţeni români, 21 ambarcaţiuni sub pavilion România şi alte state, precum şi dispunerea unui supracontrol la o navă în Portul Cernavodă.

Au fost constatate 8 infracţiuni la O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată de Legea 317/2009 şi O.U.G. 195/2002, precum şi o contravenţie.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, urmărindu-se prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă a Gărzii de Coastă.

Articole de îmbrăcăminte sportivă confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au ridicat în vederea confiscării 167 articole de îmbrăcăminte sportivă susceptibile a fi contrafăcute, respectiv fără documente legale.

În data de 11.10.2012, în jurul orei 10.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au identificat în zona de competenţă două persoane domiciliate în municipiul Constanţa care ofereau spre comercializare articole de îmbrăcăminte sportivă, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Din verificări a rezultat faptul că articolele sportive au fost achiziţionate din Bucureşti cu scopul valorificării în Constanţa.

În data de 12.10.2012, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au descoperit în bagajele personale ale unei persoane de sex feminin domiciliate în Constanţa 95 de bucăţi pantaloni sport pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

Persoana în cauză se întorcea în ţară cu un autocar din direcţia Turcia, de unde achiziţionase respectivele articole de îmbrăcăminte sportivă.

Cele 167 de articole sportive, purtând însemnele unor mărci cunoscute şi cu o valoare de aproximativ 7.500 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele primelor două persoane au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată, iar cea de-a treia persoană a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.000 lei conform Legii 12/1990 republicată.

Plasă monofilament pe braţul Borcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat un cetăţean român care pescuia cu o plasă monofilament pe braţul Borcea al Dunării.

În data de 11.10.2012, în jurul orei 07.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă l-au depistat pe braţul Borcea al Dunării pe P.C. în vârstă de 37 ani, domiciliat în judeţul Ialomiţa, care pescuia cu o plasă monofilament.

Asupra persoanei în cauză a fost găsită şi cantitatea de trei kilograme peşte în stare vie, care a fost redată mediului natural.

Plasa, în lungime de 20 metri, a fost ridicată în vederea confiscării.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi utilizare a plaselor monofilament, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Captură de ţigarete în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 820 de ţigarete netimbrate de provenienţă magazin duty-free pe care două persoane de sex feminin încercau să le comercializeze fără documente justificative.

În data de 11.10.2012, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat în zona de competenţă pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu ţigarete.

În urma acţiunii au fost identificate două persoane de sex feminin domiciliate în judeţul Constanţa care ofereau spre comercializare 820 de ţigarete netimbrate de provenienţă magazin duty-free pentru care nu au putut prezenta documente justificative.

Cantitatea de ţigarete, în valoare de 410 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanele în cauză au fost amendate contravenţional cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii