Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

06 Nov, 2012 00:02 1033 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Peste 1,3 kilometri de plase interzise de lege confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat cinci cetăţeni români care pescuiau cu unelte de tip comercial fără a avea autorizaţie.

În data de 03.11.2012, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea au verificat pe fluviul Dunărea o ambarcaţiune tip lotcă în care se aflau două persoane domiciliate în judeţul Tulcea.

Cei doi pescari deţineau o unealtă de pescuit tip avă în lungime de 80 metri pentru care nu aveau autorizaţie de pescuit, precum şi cantitatea de 4 kilograme peşte.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasa de pescuit, ambarcaţiunea şi două vâsle, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

În data de 04.11.2012, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au observat la aproximativ 100 de metri travers de plaja Corbu o ambarcaţiune cu motor în care se aflau trei persoane care desfăşurau activităţi de pescuit.

În urma controlului ambarcaţiunii din fibră de sticlă cu motor marca Suzuki de 6 CP au fost descoperiţi 8 saci din rafie în care se aflau 12 plase de pescuit din nylon în lungime de 1.260 metri şi 13 kilograme de peşte.

Cei trei pescari domiciliaţi în judeţul Constanţa nu au putut prezenta documente justificative pentru desfăşurarea unor activităţi de pescuit comercial, astfel încât poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea, motorul şi plasele de pescuit, iar cantitatea de peşte, evaluată la aproxiamtiv 88 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinere a licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial", „deţinerea fără documente legale a peştelui obţinut din pescuit" şi „deţinerea şi utilizarea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Aproximativ 2.000 de ţigarete netimbrate confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche o persoană de sex feminin care încerca să introducă în ţară în mod ilegal 1.900 de ţigarete netimbrate.

În data de 05.11.2012, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au descoperit ascunse în bagajele personale ale unei persoane de sex feminin o cantitate de 1.900 ţigarete netimbrate.

Persoana în cauză, în vârstă de 60 ani şi domiciliată în municipiul Constanţa, se întorcea în ţară cu un autocar ce efectuează curse între România şi Turcia şi achiziţionase ţigaretele în scopul comercializării.

Poliţiştii de frontieră au confiscat ţigaretele evaluate la aproximativ 950 lei şi i-au aplicat persoanei în cauză o sancţiune contravenţională de 1.000 lei conform art. 1 din Legea 12/1990.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii