Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

16 Oct, 2012 21:43 1048 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Zece plase monofilament confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi reprezentanţii A.R.B.D.D. au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă în urma căreia au ridicat în vederea confiscării plase monofilament în lungime de 200 metri.

În data de 15.10.2012, în jurul orei 14.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sulina în cooperare cu reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au acţionat în zona lacului Puiu din judeţul Tulcea, unde au descoperit ascunse în zona de stufăriş zece plase monofilament.

Plasele, în lungime de 200 metri, au fost ridicate în vederea confiscării de către reprezentanţii A.R.B.D.D.

Astfel de acţiuni vor continua în baza planului de cooperare dintre Garda de Coastă şi A.R.B.D.D. în toată zona de competenţă.

Peste 1.000 de ţigarete confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 1.120 de ţigarete netimbrate pe care o persoană de sex feminin domiciliată în municipiul Constanţa încerca să le introducă în ţară fără documente justificative.

În data de 16.10.2012, în jurul orei 02.15, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au efectuat controlul de frontieră asupra pasagerilor unui autocar care se întorceau în ţară din direcţia Turcia.

La controlul unei persoane de sex feminin în vârstă de 34 ani, domiciliată în municipiul Constanţa, au fost descoperite ascunse pe corp, printre haine, 1.120 de ţigarete netimbrate.

Persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative, astfel încât cantitatea de ţigarete, în valoare de 560 lei, a fost ridicată învederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 1.000 lei, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Şoferi cercetaţi penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat trei cetăţeni români care conduceau autoturisme cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

În data de 15.10.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă, S.P.F. Tulcea şi S.P.F. Cernavodă, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona de competenţă, au identificat trei cetăţeni români care conduceau autovehicule cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că P.V. de 55 ani domiciliat în municipiul Constanţa, P.G. de 24 ani domiciliat în judeţul Tulcea şi S.V.C. de 30 ani domiciliat în oraşul Cernavodă se aflau la volanul unor autoturisme marca Opel Astra, Volvo, respectiv Mercedes Benz, pentru care autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit persoanelor în cauză actele premrgătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195/2002.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii