Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

25 Jan, 2013 12:35 1287 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

1.200 litri de motorină transportaţi fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu un ansamblu auto cantitatea de 1.200 litri de motorină fără documente legale.

Conducătorul auto este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt.

În data de 24.01.2013, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un ansamblu auto înmatriculat în Constanţa, condus de cetăţeanul român M.M. în vârstă de 45 ani.

În semiremorca-cisternă a fost găsită cantitatea de 1.200 litri de motorină pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Verificările au stabilit faptul respectivul conducător auto a achiziţionat motorina de la persoane necunoscute din zona loclaităţii Hârşova, în schimbul sumei de 1.200 lei.

Ansamblul auto şi motorina au fost indisponobilizate la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Conducătorului auto i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la furt, faptă prevăzută şi sancţionată de de art. 26 Cod Penal raportat la art. 208 Cod Penal.

Peste 200 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în bagajele personale ale unui cetăţean român, ascunse şi nedeclarate, bunuri în valoare de peste 8.000 lei, care urmau să fie introduse în ţară fără respectarea normelor legale.

În data de 25.01.2013, în jurul orei 00.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră la intrarea în ţară un autocar ce efectuează curse regulate între Turcia şi România.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în baza unor informaţii şi au descoperit ascunse în bagajele personale ale cetăţeanului român M.M., în vârstă de 38 ani domiciliat în municipiul Constanţa, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

Cele 216 articole, cu o valoare de aproximativ 8.360 lei, au fost ridicate în vederea confiscării conform procedurilor legale, iar persoana în cauză a fost amendată cu suma de 1.000 lei conform Legii 12/1990 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii