Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

14 Dec, 2014 13:10 1474 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturism Daewoo cu numere de Spania căutat în vederea confiscării, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Daewoo model Tacuma, căutat în vederea confiscării de către autorităţile din Spania, pe care un cetăţean român încerca să-l scoată din ţară.
 
În data de 12.12.2014, în jurul orei 10.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.A. METIN, în vârstă de 44 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Daewoo model Tacuma înmatriculat în Spania.
Verificările au scos la iveală faptul că autoturismul în cauză figurează ca fiind căutat în vederea confiscării de către autorităţile din Spania, din data de 20.02.2013.
Conducătorul auto a declarat poliţiştilor de frontieră că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că acesta este căutat în vederea confiscării.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 17.000 lei, la sediul S.P.F. Negru Vodă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 Cod Penal.
 
    640 de ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 640 de ţigarete netimbrate fără documente justificative.
 
În data de 13.12.2014, în jurul orei 00.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român I. SENIE, în vârstă de 51 de ani, pasageră într-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În bagajele personale ale femeii, domiciliată în municipiul Mangalia, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 640 de ţigarete netimbrate marca Ashima care fuseseră achiziţionate din Turcia.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, în valoare de aproximativ 320 lei, şi au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii