Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

14 Jan, 2014 15:39 923 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Ford Focus furat din Spania, descoperit în Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători ai I.P.J Constanţa, au depistat în zona de competenţă un autoturism marca Ford Focus care figurează ca fiind furat din Spania.
În data de 13.01.2014, în jurul orei 15.00, poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au acţionat, în baza unei informaţii, alături de lucrători ai Compatimentului Furturi Auto din cadrul I.P.J. Constanţa, pentru identificarea în zona de competenţă a unui autoturism marca Ford Focus, care figura în baza de date ca fiind furat din Spania.
Autoturismul era condus pe raza municipiului Constanţa de cetăţeanul român S.N., în vârstă de 52 de ani.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că nu a cunoscut faptul că acesta este furat.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat, la sediul Gărzii de Coastă, autoturismul evaluat la aproximativ 5.000 euro şi i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 C.P., raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal.
 
Veselă pentru copii, susceptibilă a fi contrafăcută, confiscată în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 8.640 articole veselă pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 86.400 lei.
În data de 13.01.2014, în jurul orei 13.00, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul pe raza judeţului Prahova.
În urma controlului au fost descoperite 8.640 articole veselă pentru copii (castroane), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 86.400 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez, cu vârsta de 45 ani, având reşedinţa în municipiul Ploieşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Peste 260 kilograme peşte confiscat de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru cetăţeni români care transportau, cu două ambarcaţiuni, cantitatea de 263 kilograme peşte din specii diferite, fără a deţine documente justificative.
● În data de 13.12.2013, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, pe canalul Cocoş, o barcă din fibră de sticlă cu motor, în care se aflau trei bărbaţi cu vârste între 29 şi 35 ani.
În ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 222 kilograme peşte din speciile caras, fitofag, babuşcă, plătică şi şalău pentru care cele trei persoane, domiciliate pe raza judeţului Tulcea, nu a putut prezenta documente de provenienţă.
 
● Cu o zi mai devreme, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul aceleiaşi structuri au verificat, pe lacul Razelm, o ambarcaţiune din lemn cu motor condusă de un bărbat în vârstă de 41 ani, cu domiciliul în judeţul Tulcea.
În ambarcaţiune au fost găsite opt plase monofilament în lungime totală de 565 metri şi 41 kilograme peşte din speciile şalău, ştiucă şi babuşcă.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 536,5 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, plasele monofilament, precum şi cele două ambarcaţiuni, motoarele acestora, ramele şi rezervoarele de combustibil.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui” şi „produceea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, faptă prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. j şi m din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii