Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

15 Jul, 2013 12:54 792 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste două tone şi jumătate de rapană confiscate în Portul Turistic Tomis
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un bărbat care deţinea, într-o autoutilitară marca Iveco, cantitatea de peste două tone şi jumătate de moluşcă din specia rapană fără documente justificative.
● În data de 12.07.2013, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au acţionat, în baza unei informaţii telefonice, pentru verificarea unei autoutilitare marca Iveco, care staţiona în zona digului de sud al Portului Turistic Tomis.
În urma controlului specific efectuat au fost descoperiţi 63 de saci din rafie, în care se aflau 2.625,7 kilograme de moluşcă din specia rapană.
Proprietarul cantităţii de marfă, cetăţeanul român I.G., în vârstă de 42 ani, nu a putut prezenta nota de transport, justificând printr-o proformă invoice doar cantitatea de 1.420 kilograme de moluşcă.
Întreaga cantitate de moluşcă din specia rapană, evaluată la 1.312,85 lei, a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoana în cauză, care are calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, raportată la Ordinul 128 al M.A.D.R., „fals intelectual în acte contabile” şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, art. 43 din Legea 82/1991, respectiv art. 291 Cod Penal, cu aplicarea art. 33, lit. a Cod Penal privind concursul de infracţiuni.
 
 
Aproximativ 150 kilograme de calcan confiscate la Tulcea
 
În week-end, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea şi P.P.F. Midia au identificat doi bărbaţi care transportau, cu două autovehicule, cantităţi însemnate de peşte fără a poseda documente justificative.
● Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea, în cooperare cu reprezentanţi A.R.B.D.D., au desfăşurat o acţiune în zona de competenţă, în urma căreia l-au depistat pe cetăţeanul român B.B.F., în vârstă de 40 ani, care transporta, cu o autoutilitară marca Mercedes, cantitatea de 849 kilograme peşte din specia calcan.
În urma controlului documentelor de însoţire a mărfii s-a constatat că pentru cantitatea de 148,7 kg peşte, conducătorul auto, domiciliat în judeţul Neamţ, nu poate prezenta documente justificative de provenienţă.
Bărbatul a declarat că a achiziţionat întreaga cantitate de peşte de la persoane necunoscute, în zona localităţii Sulina, cu scopul de a o recomercializa.
Cantitatea de peşte, pentru care nu au fost prezentate documente legale, evaluată la 2.527,9 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unei societăţi comerciale de profil.
 
● Poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia l-au identificat pe cetăţeanul român C.I., în vârstă de 55 ani, care transporta, cu o autoutilitară marca Fiat, cantitatea de 315 kilograme peşte fără documente justificative.
Bărbatului, domiciliat în judeţul Tulcea, i-a fost confiscată cantitatea de peşte, evaluată la 1.260 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
 
Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii