Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

12 Apr, 2012 22:27 857 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Bunuri reţinute în vederea confiscării

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători ai Gărzii Financiare Constanţa a executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, ocazie cu care au descoperit bunuri susceptibile de a aduce atingere unor astfel de drepturi

În data de 11.04.2012, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în comun cu Garda Financiară Constanţa, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, au procedat la verificarea unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Cosntanţa, ocazie cu care au descoperit zeci de flacoane de şampon purtând însemnele unei mărci cunoscute, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Articolele în cauză, în valoare aproximativă de 700 lei, erau expuse în vederea comercializării şi, datorită faptului că nu au putut fi prezentate documente care să prevadă acordul expres al titularului mărcii în cauză pentru desfăşurarea de acte de comerţ cu respectivele bunuri, acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Împotriva administratorului societăţii comerciale a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998, republicată, privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Documente de înmatriculare false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean sirian care conducea, pe raza municipiului Constanţa, un autoturism pentru care deţinea documente de înmatriculare false.

În data de 11.04.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa au efectuat controlul unui autoturism marca FORD ESCORT, înmatriculat în Austria, condus de către un cetăţean sirian, cu domiciliul în municipiul Constanţa.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră, a reieşit faptul că plăcuţele de înmatriculare erau fabricate artizanal, asigurarea tip carte verde prezenta suspiciuni de falsificare, iar certificatul de înmatriculare avea urme de intervenţie mecanică, susceptibil de a fi fals total.

S-a procedat la ridicarea pe bază de dovadă a plăcuţelor şi documentelor de înmatriculare, iar persoanei în cauză i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii