Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

09 Mar, 2012 21:51 1439 Marime text

dsc06197.jpgÎn ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 6 infracţiuni astfel:

Intervenţii umanitare

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi să transporte la spital două persoane cu grave probleme medicale.

În data de 08.03.2012 poliţiştii de frontieră au intervenit în două rânduri pentru transportul la spitalul din Tulcea a doi localnici din Delta Dunării, care acuzau probleme medicale majore.

Prima solicitare a fost înregistrată la ora 20.00, din partea unui reprezentant al Dispensarului din localitatea Chilia Veche, care a anunţat că un localnic în vârstă de 45 ani necesită transportul de urgenţă la spital deoarece se află în comă de gradul III.

Poliţiştii de frontieră l-au transportat pe pacient cu un autoturism de teren, asistat pe parcursul deplasării de un cadrul medical.

Al doilea apel a avut loc la ora 20.30, atunci când un localnic din localitatea Pardina a sesizat dispariţia unei rude de la domiciliu.

Poliţiştii de frontieră au constituit o echipa operativă care l-a căutat pe bărbatul plecat pe malul Dunării să adune lemne.

După aproximativ 30 de minute de căutări a fost localizată persoana dispărută, care era căzută lângă un atelah hipo şi acuza dureri în zona toracelui şi a umărului stâng.

Pentru că starea bărbatului era gravă a fost dispusă transportarea acestuia cu o autospecială a Gărzii de Coastă în suburbia Tudor Vladimirescu, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD.

Mii de ţigarete de contrabandă confiscate

tigari_audi_001.jpgPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 5.340 de ţigarete netimbrate de provenienţă R. Moldova şi duty-free care erau transportate cu un autoturism de un cetăţean român.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în data de 08.03.2012, pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale, ocazie cu care au verificat în trafic, pe raza municipiului Constanţa, un autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania, condus de cetăţeanul român P.C. de 29 ani, domiciliat în oraşul Năvodari.

În interiorul şi în portbagajul autoturismului au fos găsite ascunse în sacoşe de plastic 5.340 de ţigarete netimbrate, de provenienţă R. Moldova şi duty-free, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 2.670 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Verificările documentelor autoturismului au scos la iveală faptul că şoferul a prezentat o poliţă de asigurare emisă de autorităţile din Germania, care prezenta indicii de falsificare, iar autoturismul fusese radiat din circulaţie din data de 22.06.2011.

Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializare a mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că provin din activităţi de contrabandă", faptă prevăzută şi sancţionată de de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 modificată de O.U.G. 54/2010, uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal şi „punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată cu aplicarea art. 33 Cod Penal.

Peşte comercializat fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat un cetăţean român care oferea spre comercializare o cantitate de peşte fără a deţine documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în data de 07.03.2012, în jurul orei 14.00, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care l-au depistat în zona podului Giurgeni - Vadu Oii pe I.R. de 50 ani, care oferea spre comercializare 16 kilograme de peşte din specia crap şi şalău fără a deţine documente de provenienţă.

Cantitatea de peşte, în valoare de aproxiamtiv 120 lei, a fost confiscată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport şi comercializare a peştelui fără documente legale de provenienţă", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Undiţe contrafăcute la Agigea

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul controlat în data de 08.03.2012, ora 17.00, sosise pe adresa unei societăţi cu sediul în municipiul Bucureşti şi era încărcat cu 1.600 de mulinete, în valoare aproximativă de 240.000 lei, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.

Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean chinez cu reşedinţa în judeţul Bacău, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Fier furat la Tulcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat patru cetăţeni români care transportau mai multe componente de fier, în greutate de aproximativ 30 de kilograme, sustrase de la o staţie de apă.

Poliţiştii de frontieră au depistat în data de 07.03.2012 patru cetăţeni români, P.I. de 34 ani, P.S. de 26 ani, P.V. de 39 ani şi P.M. de 27 ani, domiciliaţi în municipiul Tulcea, care transportau într-un sac de rafie mai multe componente de fier.

Cei în cauză au declarat că au sustras cantitatea de fier de la o staţie de apă cu scopul de a o valorifica la un centru de deşeuri feroase.

Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208 şi art. 209, lit.a şi e din Codul Penal.

Infracţiuni pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată şi Codul Penal.

În data de 08.03.2012, în jurul orei 11.00, a fost verificat în trafic pe comunicaţia Mangalia - Albeşti un tractor care avea ataşată o remorcă neînmatriculată şi era condus de D.P. de 40 ani, domiciliat în municipiul Mangalia.

Şoferul a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

Persoana în cauză este cercetată penal sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere" şi „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate".

În aceeaşi zi, pe raza localităţii Eforie Nord, a fost verificat în trafic un autoturism marca Opel, înmatriculat în Italia şi condus de C.C. de 31 ani, care avea permisul de conducere suspendat.

Pe numele şoferului a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permisul de conducere suspendat".

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii