Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

01 Jun, 2012 18:08 886 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 6 infracţiuni astfel:

Transport ilegal de peşte

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat un cetăţean român care transporta 45 kilograme de peşte fără documente de provenienţă.

În data de 31.05.2012, în jurul orei 14.30, pe comunicaţia Grindu - I.C. Brătianu din judeţul Tulcea, a fost identificat B.H. de 42 ani, domiciliat în localitatea Grindu, care transporta într-un microbuz 45 kilograme de peşte proaspăt fără a deţine documente de provenienţă şi transport.

Cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 135 lei, a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil.

Persoana în cauză va fi cercetată sub aspectul săvârşirii infacţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte obţinute din pescuit", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Factură fictivă pentru un motor de barcă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care a prezentat o factură fictivă pentru achiziţionarea unui motor de ambarcaţiune.

În data de 31.05.2012, poliţiştii de frontieră au încheiat cercetările într-un caz de verificare a documentelor unei ambarcaţiuni şi a unui motor, bunuri găsite abandonate în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona de competenţă, alături de reprezentanţi ai A.R.B.D.D. Tulcea.

În urma verificărilor a fost stabilit faptul că cetăţeanul român T.I. de 31 ani, domiciliat în localitatea Nufăru din judeţul Tulcea, a revendicat propietatea bunurilor în cauză, prezentând pentru motorul de ambarcaţiune tip Mercury, de 9.9 CP, o factură fiscală fictivă.

Persoana în cauză va fi cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 290 şi 291 Cod Penal.

Autoturism cu certificat de proprietate fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă un cetăţean român care încerca să scoată din ţară un autoturism de lux marca Audi A8 pentru care a prezentat un certificat de proprietate fals.

În data de 31.05.2012, în jurul orei 07.45, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară o autoutilitară dotată cu platformă marca Ford, înmatriculată în Timişoara şi condusă de S.A. de 40 ani, care transporta un autoturism de lux marca Audi A8.

Verificările au stabilit faptul că autoturismul transportat pe platformă, înmatriculat în Italia, aparţine cetăţeanului român C.C. de 45 ani, domiciliat în localitatea Baia Mare, care se afla în autoutilitară.

Persoana în cauză a prezentat un certificat de proprietate al autoturismului care era fals, declarând că a primit respectivul document la achiziţionarea autoturismului de la un târg auto din Italia.

Pe numele persoanei în cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

În aceeaşi zi, în jurul orei 08.05, pe comunicaţia Negru Vodă - Comana a fost verificat în trafic un autoturism marca Audi A4, cu numere de înmatriculare din Germania, condus de R.A. de 23 ani, domiciliat în localitatea Dărmăneşti din judeţul Suceava.

Verificările au stabilit faptul că autoturismul era radiat din circulaţie de autorităţile din Germania, numerele de înmatriculare fiind atribuite altui autoturism.

Persoana în cauză va fi cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat" şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare".

În data de 31.05.2012, în jurul orei 12.35, în zona de competenţă a P.P.F. Midia a fost verificat în trafic un autoturism marca Dacia condus de S.A. de 35 ani, domiciliat în oraşul Ovidiu.

Şoferul nu a putut face dovada că deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto, faptă pentru care va fi cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere".

În jurul orei 13.15, poliţiştii de frontieră din aceeaşi unitate au verificat în trafic un autoturism marca Peugeot, cu numere de înmatriculare din Austria şi condus de A.N. de 47 ani, domiciliat în localitatea Nuntaşi din judeţul Constanţa.

Verificările au stabilit faptul că respectivul autoturism fusese radiat din circulaţie de către autorităţile austriece din data de 12.08.2009.

Şoferului i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat".

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii