Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

01 Mar, 2012 20:01 618 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Daimler Chrysler furat din Italia, găsit în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă un autoturism care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia.

Poliţiştii de frontieră au verificat în data de 29.02.2012, în P.T.F. Negru Vodă, un autoturism înmatriculat în Italia, condus de cetăţeanul român D.Z. de 39 ani, domiciliat în judeţul Suceava.

În urma controlului a reieşit faptul că autoturismul marca Daimler Chrysler figura în baza de date ca fiind furat din Italia din data de 05.10.2011.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 8.000 de euro, a fost ridicat în vederea indisponibilizării.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevazută şi pedepsită de art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 Cod Penal.

Marfă cu acte nereale, descoperită la Agigea

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la introducerea în ţără a unor bunuri cu acte nereale.

Containerul sosit pentru o societate cu sediul în municipiul Bucureşti era încărcat cu mărfuri diverse, printre care şi 49 de colete care au fost declarate eronat autorităţilor vamale.

Bunurile descoperite în data de 29.02.2012, constând în 9.800 mp de plasă din fibră de sticlă, în valoare aproximativă de 130.000 lei, au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.

Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român domiciliat în Bucureşti, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale la autoritatea vamală", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 272 din Legea 86/2006.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii