Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

29 Oct, 2012 23:42 1075 Marime text

În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Contrabandă cu aproximativ 60.000 de ţigarete la Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două persoane care transportau cu un autoturism cantitatea de 59.400 ţigarete netimbrate de provenienţă magazin duty free fără documente justificative.

Asupra uneia dintre persoane a fost găsită şi cantitatea de aproximativ 5 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde-maronie.

În data de 28.10.2012, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negru Vodă au desfăşurat un plan de acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări şi a produselor din tutun în zona de competenţă.

Astfel, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă a fost verificat un autoturism marca Opel Astra Caravan în care se aflau doi cetăţeni români în vârstă de 22 ani, respectiv 29 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care se întorceau în ţară din direcţia Grecia.

În urma verificărilor a fost descoperită, ascunsă în spaţiile laterale ale capitonajului din portbagaj, în tapiţeria banchetei din spate, sub plafon şi scaunele din faţă, precum şi sub podeaua autoturismului, cantitatea de 59.400 ţigarete netimbrate.

Verificările au stabilit faptul că cei doi cetăţeni români le-au achiziţionat din Grecia de la un magazin duty-free cu scopul comercializării pe raza judeţului Constanţa.

Cantitatea de ţigări, evaluată la aproximativ 26.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării deoarece cele două persoane nu au putut prezenta documente justificative.

În urma controlului corporal efectuat asupra celor doi cetăţeni români a fost descoperit, ascuns în haina unuia dintre ei, un plic din plastic care conţinea cantitatea de aproximativ 5 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde-maronie.

Plicul cu fragmentele vegetale a fost trimis spre expertizare pentru a se stabili substanţa în cauză.

Cel în cauză a declarat că a achiziţionat plicul cu fragmente vegetale în vederea consumului propriu.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea indisponibilizării autoturismul în cauză, evaluat la aproxiamtiv 9.000 lei, până la finalizarea cercetărilor.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 270 coroborat cu art. 274 din Legea 86/2006 şi art. 296, ind. 1 din Legea 571/2003 cu aplicarea art. 33 Cod Penal, respectiv introducerea în ţară a drogurilor de risc fără drept, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 3 din Legea 143/2000.

45 kilograme de peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat un cetăţean român care transporta cu un autoturism cantitatea de 45 kilograme peşte fără documente justificative.

În data de 28.10.2012, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea au acţionat în apropierea localităţii Văcăreni unde au verificat în trafic un autoturism marca Mercedes, condus de cetăţeanul român P.D.G. în vârstă de 43 ani domiciliat în judeţul Vrancea.

În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 45 kilograme peşte din specii diferite pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 140 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de transport al peştelui fără documente legale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii