Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta - 10 noiembrie 2014

ro

10 Nov, 2014 12:21 1480 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Carnet de marinar fals descoperit în Portul Constanţa
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Constanţa un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Panama, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.
 
În data de 09.11.2014, în jurul orei 17.00, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa asupra unei nave sub pavilion Panama, sosită din direcţia Rusia, a fost descoperit un carnet de marinar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind contrafăcut.
În urma verificărilor a fost stabilit faptul că respectivul carnet de marinar, ce purtau însemnele statului Panama, prezintă indicii de falsificare şi aparţine unui membru de echipaj, un cetăţean sirian, în vârstă de 45 ani, încadrat pe funcţia de marinar.
Cetăţeanul sirian T. AHMAD a declarat faptul că şi-a procurat carnetul de marinar fără a cunoaşte faptul că acesta este falsificat.
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 Cod Penal.
 
Braconaj piscicol pe lacul Oltina
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care desfăşura activităţi de pescuit în mod ilegal pe lacul Oltina din judeţul Constanţa.
 
În data de 09.11.2014, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa l-au depistat, pe lacul Oltina din judeţul Constanţa, pe cetăţeanul român A. MARIUS, în vârstă de 31 ani, care pescuia cu 7 plase tip monofilament şi una tip setcă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 400 metri şi un costum de cauciuc tip pescar găsit asupra persoanei în cauză.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Constanţa, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament” şi ,,deţinere şi utilizare de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii