Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In zona strazii Traian s-a produs un crater cu diametru de 5-6 m si adancimea de 8-10 m.

ro

09 Jul, 2010 20:11 2425 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

 Ca urmare a precipitaţiilor abundente şi a infiltraţiilor de apă din reţelele oraşului, în dimineaţa zilei de 09.07.2010, în zona străzii Traian, s-a produs un crater cu diametru de 5-6 m şi adâncimea de 8-10 m. Deasemeni, zidul de sprijin al malului realizat dintr-un ecran de piloţi de 25-30 m prezintă multiple zone umede şi numeroase breşe prin care se produc exfiltraţii de apă care transportă material, realizând adevărate cratere în mal.
 ITC a avertizat încă din luna iunie  investitorul care ar fi trebuit până acum să finalizeze structura de consolidare a malului, precum şi proprietarul străzii Traian ( Primăria Constanţa), asupra pericolului pe care îl prezintă faptul că timpul de garanţie a ancorelor care susţin malul a expirat iar breşele produse de exfiltraţii slăbesc rezistenţa.
 Ca urmare a neîndeplinirii măsurilor dispuse şi a comandării expertizei necesare în astfel de situaţii, nu s-a putut proceda la luarea deciziei de restricţionare a traficului greu în zonă, lucru de natură să amplifice efectele dezastruoase.
  Întrucât există pericolul prăbuşirii străzii Traian, prăbuşire de natură să pună în pericol stabilitatea blocurilor din imediata vecinătate, ITC a dispus restricţionarea traficului în zonă, interzicerea accesului  şi luarea tuturor măsurilor necesare pentru salvarea malului şi a construcţiilor din zonă.
 
INSPECTOR SEF TERITORIAL,
JR. GIGI CHIRU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii