Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA a III-a din “SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII” PREVENIREA DELINCVENŢEI JUVENILE

ro

02 Oct, 2013 15:26 1003 Marime text
 Prevenirea conduitelor deviante în rândul minorilor cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii de tineri care să respingă tentaţiile ilicite şi anturajele dubioase, constituie una din priorităţile Poliţiei Române şi implicit a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.
 
O componentă importantă a acestei campanii o reprezintă informarea elevilor şi a părinţilor sau tutorilor acestora asupra câtorva măsuri de protecţie ce ar putea duce la diminuarea numărului de victime din categoria tinerilor şi în special a minorilor. .
              Existând pericolul ca în rândul elevilor socializarea inadecvată pe internet, ori alegerea unui anturaj greşit, să afecteze buna dezvoltare a acestora, provocându-le chiar traume şi posibilitatea adoptării unui comportament deviant, considerăm oportună prezenţa poliţiştilor alături de profesori la orele de dirigenţie.
  Activităţile desfăşurate interactiv cu elevii, prevăzute în cadrul celei de-a treia zi a evenimentului “Săptămâna prevenirii criminalităţii” au constat în prezentarea unor materiale informativ-preventive şi a unor filme educative, tocmai pentru a preveni victimizarea acestora, cât şi delincvenţa juvenilă.
      Întrucât, influenţa anturajului, teribilismul şi uneori spiritul aventurier sau perceperea eronată a valorilor sociale ori comunicarea deficitară cu membrii familiei duc cu uşurinţă la un comportament atipic, perturbând dezvoltarea minorilor, poliţiştii le-au oferit o serie de sfaturi, elevilor liceului “Carmen Silva” din Eforie Sud:
 
PENTRU MINORI:
Spuneţi NU atunci când situaţia o impune, trecând prin filtrul raţiunii orice sugestie a aşa-zişilor prieteni, dacă aceasta aduce atingere normelor morale, sociale ori juridice!
Se spune că e bine să ai mulţi prieteni! Dar în acest caz, calitatea contează, NU cantitatea! Fiţi atenţi atunci cînd vi-i alegeţi ! Evitaţi compania celor agresivi, obraznici sau delincvenţi.
Nu încercaţi să rezolvaţi singur un conflict prin violenţă! Apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.
A fi puternic nu înseamnă să fii violent şi temut de cei din jur.
Alegeţi şcoala, prietenii şi familia pentru a vă construi un viitor aşa cum vă doriţi. Lăsaţi pentru cei slabi violenţa, consumul de substanțe halucinogene şi alcool, faptele ilegale şi închisoarea!
Nu cedaţi tentaţiei de a consuma substanţe halucinogene, curiozitatea putând provoca dependenţă. Dependenţa asociată cu o criză financiară, obligă consumatorul de droguri la comiterea unor infracţiuni grave (furt, tâlhărie, omor etc.) ceea ce, în final duce la privarea sa de libertate. În caz contrar, veţi plăti foarte scump, compromiţându-vă situaţia şcolară, familială, profesională sau chiar viaţa.
 
Dacă sunteţi martorul unui eveniment negativ sau victima acestuia
ANUNŢAŢI POLIŢIA LA TELEFONUL DE URGENŢĂ 112!
 
Jurnaliştii acreditaţi pe lângă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa sunt invitaţi în data de 03.10.2013, ora 11.00, să participe la activităţile de prevenire a victimizării minorilor, conform graficului evenimentului, „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII ” în Eforie, la clasele I - IV.
 
Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Eforie vor derula activităţi de informare a elevilor, cu privire la modalităţile de dezvoltare a comunicării cu părinţii şi profesorii, prevenirea dispariţiilor de minori cât şi prevenirea victimizării acestora.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii