Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecţi de braconaj cinegetic, depistaţi de poliţişti

ro

11 Oct, 2012 16:56 1123 Marime text

                             Nr. 85442 din 11 octombrie 2012  

      
Suspecţi de braconaj cinegetic, depistaţi de poliţişti


Mai mulţi cetăţeni italieni sunt suspectaţi de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - I.G.P.R. că au participat, în România, la vânători ilegale. / În urma percheziţiilor efectuate astăzi, poliţiştii au descoperit 20 de arme de vânătoare, 7.000 bucăţi de muniţie şi peste 1.000 de păsări împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare.


În această dimineaţă, ofiţerii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - I.G.P.R., însoţiţi de poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat percheziţii la două unităţi hoteliere din Cernavodă, unde se aflau cazaţi mai mulţi cetăţeni italieni suspectaţi că vânau ilegal în România şi deţineau muniţie peste limitele prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare.

În timpul percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 20 de arme de vânătoare, 7.000 bucăţi de muniţie şi peste 1.000 de păsări împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare, pentru care vânătorii nu au putut prezenta documente care să justifice provenienţa.

12 cetăţeni italieni, cu vârste între 50 şi 70 de ani, au fost conduşi la sediul I.P.J. Constanţa pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea procurorilor constănţeni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni cu arme sau muniţii fără drept şi braconaj cinegetic.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii